Yardıma muhtaç çocukların Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlendiği kampanya kapsamında dağıtılacak ürünler Kayseri Mustafa Eraslan Anadolu Lisesi'nde düzenlenen bir törenle yetkililere teslim edildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu, Kayseri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Tanşu, Avrupa Türk İslam Birliği Kayseri temsilcisi Ünal Tayfur'un ve kampanyayı düzenleyen iki derneğin temsilcilerinin de katıldığı program ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve vatanları uğruna canlarını feda eden şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Daha sonra söz alan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu, düzenlenen bu kampanya için her iki derneğe de teşekkür ederek "Elbette devletimiz de yardıma muhtaç vatandaşlarına el uzatıyor. Fakat bu tür kampanyaların da önemini ve faydasını inkar etmemek gerekiyor. Bu soğuk günlerde yüreğimizi ısıttınız" dedi.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Tanşu da konuşmasına her iki derneğe teşekkür ederek başlayarak "Çok hayırlı biz hizmet için buradayız. Mazlumun ahını dindirmek için gönül birliğine ihtiyaç var." şeklinde konuştu.
"Biz Umudum Ol Derneği olarak Avrupa Kayserililer Birliği ile ortak düzenlediğimiz bu kampanya için güzide şehrimiz Kayseri'de olmaktan mutluluk duyuyorum" diyerek konuşmasına başlayan Umudum Ol Derneği Başkanı Öznur Yücetaş sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Dernek olarak daha önce Samsun, Amasya, Erzurum, Kilis ve Malatya'da üşüyen yürekleri ısıtmaya çalıştık. Yetimliğin, öksüzlüğün verdiği acıyı hafifletmek, onlara şefkat eli uzatmak düsturuyla yürüttüğümüz çalışmalarımıza Allah'ın izniyle devam edeceğiz. Bu kampanyada bize yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bir yetimin yüreğine dokunabiliyorsak, bir masumun saçını okşayabiliyorsak, üşüyorum diyen sessiz bir çığlığı duyabiliyorsak işte o zaman insanız."

Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Avrupa Kayserililer Birliği Başkanı Muzaffer Polat, Avrupa Kayserililer Birliği'nin faaliyetlerinden bahsederek "2013 yılından beri Kayserimiz için ne yapabiliriz diye canla başla çalışıyoruz. Kayserimizin acısıyla acılandık, sevinciyle sevindik. Çok uzakta oluşumuz bizi kimliğimizden, kültürümüzden, gelenek ve göreneklerimizden vazgeçirmedi. Yurtdışında göçmen, Türkiye'de Almancı dediler... Bunların hiç biri bizim vatan sevdamızın önüne geçemedi.

Aksine daha çok çabalayarak taş üstüne taş koymak için çalıştık Kayseri Erciyes Kayak Merkezimizin yetkililerini Köln'de turizmcilerle buluşturduk. Erasmus Projesi kapsamında Kayseri Erciyes Üniversitesi ve Köln Üniversitesi'nin ortaklık geliştirmesini sağladık. Sanayi Odaları ve benzer kurumlarla projeler hazırladık. Ve şimdi Umudum Ol Derneği ile birlikte düzenlediğimiz yardım kampanyası ile 1.800 çocuğumuzun yüreğini ısıtmaya, onların gönlünü kazanmaya geldik. Yarım elma gönül alma diyerek, hiçbir çıkar gözetmeden bu projemize yardımcı olan, bağış yapan herkesten Allah razı olsun." dedi.

Polat konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Her karanlığın sonunda aydınlık olduğunu bilen Avrupalı Kayserililer Birliği ve Umudum Ol Derneği olarak Kayseri'den daha fazla ilgi beklediğimizi yöneticilerimize duyurmak istiyorum. Bize yürüyerek gelene biz koşarak gideriz. Gelecek projemizde Kayseri'de bir alanı ağaçlandırmak istiyoruz. Sözlerimin sonuna gelirken Avrupa'dan ve Türkiye'den bu hayır kampanyasında bizlere destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Daha nice güzel projelere imza atmak dileğiyle hepinizi Allah'a emanet ediyorum."

Yapılan konuşmaların ardından kampanyaya destek olanlara plaketleri dağıtıldı. Daha sonra kampanya kapsamında dağıtılacak olan ürünler yetkililere teslim edilerek program sona erdi.

Kampanyayı düzenleyen Avrupa Kayserililer Birliği ve Umudum Ol Yardım Derneği temsilcileri, yardım malzemelerinin okullardaki dağıtımı sırasında da bulunarak küçük gönüllerin büyük sevincine şahit ve ortak oldular.

Okullardaki programlarda da bölgenin yöneticileri ile biraraya gelen Avrupa Kayserililer Birliği yöneticileri okulların ihtiyaçları hakkında bilgi aldılar.