Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden Van'a gelen gençler, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Kaliteli in adresi sitesi.



Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) koordinatörlüğünde, "Avrupa Birliği (AB) Erasmus Gençlik ve Gençlik Hareketliliği Programı" kapsamında bir hafta boyunca kenti gezen 10 ülkeden 30 Avrupalı genç, Van Kedisi Araştırma Merkezi'ni de ziyaret etti.



Burada koruma altındaki kedilerle yakından ilgilenen gençler, keyifli dakikalar geçirdi.



Polonya'dan gelen Pola Bany, Türkiye'yi çok beğendiğini ve buradan mutlu ayrılacağını söyledi.



Van kedilerinin çok sevecen olduğunu dile getiren Bany, "Van Gölü ve kedilerine bayıldım. Bu kediler yüzmeyi de biliyormuş, bu yüzden onlarla yüzmek isterim. Kedi evini görmekten çok mutlu olduk. İzin verirlerse bir Van kedisini de evime götürmek istiyorum. Van kedileri çok arkadaş canlısı ve gözleri renkli olduğu için çok hoşuma gitti." dedi.



İtalya'dan gelen Domenico Pallottade de "Van'ın bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştim. Kedileri gördüğüm için de çok mutluyum. Onlara bu kadar güzel ve özenle bakıldığı için de ayrıca teşekkür ediyorum." diye konuştu.



Van YYÜ Proje Destek Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Abdullah Oğrak, kültürler arası etkileşim yaparak kentin doğal ve kültürel yönlerini tanıtmak istediklerini anlattı.



Avrupa'nın 10 ülkesinden gelen gençleri Vanlı gençlerle buluşturduklarını ifade eden Oğrak, yabancı misafirlerin Van kilimi, inci kefali, Van Gölü, Van kedisi, Akdamar Adası ve Van Kalesi gibi kentin önemli değerlerini görme imkanı bulduklarını kaydetti.



Avrupalı gençler bugün kentten ayrıldı.

AA