Tiyatrodan müziğe, sahne sanatlarını başta gençler ve çocuklar olmak üzere Hollanda’da sevdiren Sanatolia Vakfı etkinliklerinde Türkiye’den sanatçı getirmek yerine kendi bünyesinde yetiştirdiği gençlere ve Hollanda’da yaşayan sanatçılara imkan vermeyi tercih ederek farkını ortaya koyuyor.

Göç Destanı ve Yavuz Nufel
Hollanda’da yaşayan gazeteci/ şair ve yazar Yavuz Nufel Göç konulu anlatı ve şiir dinletisi ile Den Haag’da seyirci ile buluşuyor. Başta Hollanda olmak üzere Avrupa’ya Türk işçi göçünün yaklaşık 60 yıllık sürecini çeşitli yönleri ile anlatan Nufel, “ Gösterimizi Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde defalarca yaptık. Yakın geçmişimize ışık tutarken yaklaşık 60 yıldır buralarda yaşayan insanlarımızın acı tatlı anılarını anlatıyorum. Gülmek, hüzünlenmek, garanti. Anlattıklarım bir hayal ürünü değil yaklaşık 35 yıldır yaptığım araştırmaların, gözlemlerin, izlenimlerin ürünüdür. “ dedi.

Türkiye’den gösteri için gelen sanatçıların Avrupa’daki Türk sanatçı ve sanatçı adaylarının önünü kestiğini, şevkini kırdığını vurgulayan Nufel, “ 60 yıllık göç tarihimizde ne yazık ki; iş dünyası, siyaset ve akademik alanda yakaladığımız başarıyı sanatın hiç bir dalında yakalayamadık. Bunun nedeni ise Türkiye’den etkinlik için getirilen sanatçılardır. Nasıl olsa hazırı varken ne gerek var, mantığıdır. Bu düşünceyi zaman zaman kırmaya çalışan girşimler olduysa da maalesef başarılı olamadılar. Bu yüzden ben Sanstolia’nın çalışmalarını takdir ediyor ve destekliyorum, sabaya değer veren herkesin de desteklemesini istiyorum” dedi.

26 Ocak 2019 tarihinde yapılacak etkinlik hakkında geniş bilgi için: https://www.sanatolia.eu/

Baskahaber.eu