Federal Aile Bakanı Franziska Giffey, Almanya'da 2017 yılına ilişkin ev içi şiddet raporunu açıkladı. Giffey'in Berlin'de açıkladığı Federal Emniyet Teşkilatı'nın (BKA) raporuna göre 2017'de Almanya'da "her iki günde" bir kadın mevcut ya da eski eşi tarafından öldürüldü. Buna göre, toplam 138 bin 893 kişi ev içi şiddete uğrarken 147 kadın şiddet sonucu hayatını kaybetti.

Giffey, söz konusu verilerin "birçok kadın için kendi evinin, korkunun hüküm sürdüğü tehlikeli bir yer olmasını göstermesi bakımından şoke edici olduğunu" söyledi. Sosyal Demokrat Partili (SPD) Bakan, bunun "Almanya gibi modern bir ülke için tahayyül edilemeyecek kadar büyük bir rakam olduğuna" işaret etti.

Cinayeti işleyenler arasında Almanlar yüzde 67 ile birinci sırada yer alıyor. İkinci sırada Türkler, üçüncü sırada Polonyalılar, dördüncü sırada ise Suriyeliler var. Cinayetlerin en çok 30-39 yaş grubunda işlendiği bildirildi.

Aile Bakanı, şiddete uğrayanların yalnızca yüzde 20'sinin yardım talebinde bulunduğunu tahmin ettiklerini, bu nedenle şiddet mağdurlarının sayısının istatistiklerde belirtilenden çok daha yüksek olduğunu varsaydıklarını sözlerine ekledi.