Polis ve savcılık, Ali K.’nın, Georgine Krüger’e bu kömürlükte tecavüz edip öldürmesinden hareket ediyor.

BERLİN’de 12 yıl önce kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Georgine Krüger olayının şüphelisi Ali K., hem poliste hem de savcılık soruşturmasında susma hakkını kullandı.



Soruları cevapsız bırakan Ali K.’nın yakalanmasının ardından yeni detaylar da ortaya çıkmaya başladı. 2012’de küçük bir kıza kömürlükte cinsel saldırıda bulunan Ali K.’nın, birden fazla kömürlüğünün olduğu belirlendi.



Şüphelinin, kaybolduğunda 14 yaşında olan Georgine Krüger’e de bu kömürlüklerden birinde tecavüz edip öldürdüğünden hareket eden polis ve savcılık, belirlediği adreslerde incelemelerini sürdürüyor.







Ali K.’nın evinin altındaki kömürlüğü bir oda gibi döşediği, yatak, televizyon, masa ve sandalyeler koyduğu belirlendi. Kömürlüğü kendisine özel olarak döşeyen Ali K.’nın, aile fertlerinin bile girmesine izin vermediği kömürlükte sık sık filmler izlediği, bir tek kendisinin yakalanmasını sağlayan ‘polis Hakan’ı götürdüğü tespit edildi.



Ali K.’nın kömürlüklerle ilgili suç dosyası kabarık. 2012’de küçük bir kızı kömürlüğe götürüp cinsel saldırıda bulunan Ali K., kötü emeline ulaştıktan sonra zavallı kızı serbest bırakmıştı. Kızın ailesinin şikayeti üzerine bu olaydan yargılanan Ali K., bir yıl sekiz ay hapis cezasına çarptırılmıştı.



Zanlı, daha sonra yine küçük bir kızı aynı kömürlüğe götürmek isterken kızın direnmesi sonucu amacına ulaşamamıştı. Kızın şikayetini değerlendiren polis, delil yetersizliğinden bu kez dosyayı kapatmıştı. Ali K., bu davada komşularının tanıklığı sayesinde ceza almaktan kurtulmuştu.



Kaynak: Hürriyet