AB Bakanı Volkan Bozkır, AB vizelerinin kaldırılmasının ardından Türkiye'nin Avrupa vatandaşlarına vize uygulamaya başlayabileceğini, çünkü sanılanın aksine Türkiye'den Avrupa'ya değil Avrupa'dan Türkiye'ye bir akım başlayacağını olacağını söyledi.

Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olan ve gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Türkiye’nin Geri Kabul Yasası kapsamında Avrupa’ya sunduğu önerinin Yunan adalarındaki mevcut mültecileri kapsamadığını, ilk etapta söz konusu mültecilerin boşaltılması gerektiğini söyledi.

Türk vatandaşlarına Avrupa vizesinin kaldırılmasının ardından Türkiye'nin Avrupa vatandaşlarına vize koymak mecburiyetinde kalabileceğini de söyleyen Bakan Bozkır, "Çünkü esas akım Türkiye'den Avrupa'ya doğru değil, Avrupa'dan Türkiye'ye doğru olacak." dedi.

AB ile vize serbestisi için 9 yasanın çıkarılması gerektiğini de vurgulayan Bakan Bozkır, gereken yasaların meclisten geçmesi için muhalefet partilerine destek çağrısında bulundu.
©SONHABER.EU