"Dünyanın neresinde olursa olsun bilinmelidir ki, kendilerini tehdit eden her türlü bela ve mücadelede bizler Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman vatandaşlarımızın yanında olacağız".

Dışışleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, işte bu sözlerle yurtdışında yaşayan milyonlarca vatandaşının yüreğine dokundu.

Dünya korku dolu gözlerle büyük bir pandemi ile karşı karşıya geldiğinde bazı ülkeler yurtdışında yaşayan vatandaşlarına  şu şekilde seslenerek Kovid-19 ile mücadele etmeye başladı.

"Aman ha sakın gelmeyin. Kalın bulunduğunuz yerde."

Sonra bir ülke çıkıyor dünyanın dört bir yanında olan vatandaşlarına, "Vatanına dönmek isteyenler ses versin" diyerek tüm kurumlarını, yurtdışında görevde olan tüm diplomatlarını ivedilikle harekete geçirerek okyanuslar ötesine uçaklar gönderip binlerce vatandaşını yurda getiriyor.

İnsana ve insanlığa verdiği değeri bir kez daha tüm dünyada gözler önüne seriyor.

Değerli okurlarım, Dişişleri Bakan Yardımcımız  Yavuz Selim Kıran Kovid-19 Koordinasyon Destek Merkezi ile birlikte yürütmüş olduğu bu olağanüstü çalışmaları ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın merak ettiği konuları kendisiyle yapmış olduğumuz teleröportajda değerlendirdi ve tüm soruları cevaplandırdı.

Ülkesi ile her daim gurur duyan bir birey olarak bu söyleşiyi kaleme alırken ülkemizin vatandaşına bu denli sahip çıkmasi beni inanılmaz mutlu etti. Bir kez daha gurur duydum. Eminim yazıyı okurken sizlerde benimle aynı duyguyu yaşıyor olacaksınız.

Sözü fazla uzatmadan sizler için hazırlamış olduğum sorularıma geçmek istiyorum,