Bulgaristan Malko Tarnovo gümrüğünden yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü saat 19.20 sıralarında Bulgar gümrüğüne gelen BMW marka otomobilin detaylı aramaya tabi tutulduğu belirtildi.

Verilen bilgiye göre; Türkiye’ye geçmek için sınır kapısına gelen aracın Romanya vatandaşı olan sürücüsü ve yanındaki yolcusu beyan edilecek bir şey olmadığını belirtti. Ancak gümrük memurlarının detaylı aramasında yolcunun kişisel çantasında desteler halinde euro banknotları bulundu.

Çanta içerisinde ele geçirilen para miktarının 245.255 euro olduğu tespit edildi. 

Yapılan kontrollerde, yolcunun beline sarılı halde ve aracın arka koltuğunun altında da altın ziynet eşyası ve plakalar bulundu. Bir ekspertiz tarafından yapılan incelemede bulunan altının 14 ayar ve toplamda 807.14 gram ağırlığında olduğu belirtildi.

Romanya vatandaşı D.G. altın ve paranın kendisine ait olduğunu belirtti ancak daha önceden beyan etmediği için hakkında soruşturma başlatıldı. Ele geçirilen 245.255 euro ve yaklaşık 26 euro tutarındaki 807.14 gram altına el konuldu.

kacak para altın

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Bulgaristan Gümrüğü

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.