Kanada'da dün yapılan Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu (ICAO) seçimlerinde Türkiye, 172 üyeden 156'sının oyunu alarak 66 yıl aradan sonra ICAO Konsey üyesi oldu. Böylelikle Türkiye, dünya sivil havacılık teşkilatına yön veren en büyük çatı kuruluşuna yüksek bir oyla seçildi.

Konsey üyeliği sayesinde Türkiye küresel çapta alınan kararlarda önemli rol oynayacak, sivil havacılık sektörü ile ilgili bir karar alınırken fikir uyuşması sağlanması gerekecek seçkin ülkelerden biri olacak. Türkiye'nin konsey üyeliği, ülkemizi olumsuz etkileyecek kararların alınmaması ve Türkiye'nin tanıtımına büyük bir katkı anlamına geliyor.

ICAO'nun görevleri arasında, Uluslararası sivil havacılığın güvenli ve düzenli bir şekilde büyümesini sağlamak, Barışçıl amaçlara yönelik uçak tasarımı ve işletmesini teşvik etmek, Sivil havacılık için havayolları, havaalanları ve hava seyir tesislerinin gelişimini desteklemek ve Uluslararası kamuoyunun güvenli, düzenli, verimli ve ekonomik hava taşımacılığı ihtiyaçlarını karşılamak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Türkiye'nin ICAO Konsey Üyeliğini kazanması resmi Twetter sayfasından şöyle duyurdu:

"Sivil Havacılık GM , Şükürler olsun. Türkiye 172 üyenin 156 oyunu alarak ICAO Konsey üyesi oldu. Bu Türk Sivil Havacılığının başarısının tescilidir."

DHA