Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nin için vatandaşların Yenikapı Miting Alanı'na gelişleri sürüyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılacağı ilk miting olma özelliğine sahip "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için tüm hazırlıklar tamamlandı.



Bu "tarihi gün"e tanıklık etmek isteyen vatandaşlar, kendileri için tahsis edilen araçlarla kara yolu ve deniz yoluyla alana gelmeye devam ediyor.



Türk bayrağı ve Türk bayrağı logolu şapkalarını alan vatandaşlar, güvenlik amacıyla kurulan arama noktalarından geçerek Yenikapı Miting Alanı'na giriş yapıyor.







Bu arada, bazı vatandaşların Doğu Türkistan, Azerbaycan, Afganistan ile diğer Türk ve Müslüman devletlerin bayraklarını taşıdığı görüldü.



Aksaray'dan Yenikapı'ya inen bütün caddelerde yoğunluk devam ederken, vatandaşlar onlarca metre uzunluğunda dev Türk bayrağı açtı.



Saat 16.00'dan itibaren miting alanında mehter marşları çalınırken, vatandaşlar tezahüratta bulunuyor ve sık sık tekbir getiriyor.



yenikapi_81



Miting alanına kurulan 60 metrelik sahnenin iki tarafına Türk bayrağı ile Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dev posterleri asıldı.



Ayrıca, miting alanındaki 35 kulede kurulan toplam 1 milyon watt'lık ses sistemiyle çeşitli marşlar çalınıyor.



miting_alani2



Miting alanı ve çevresinde, özel harekatın da destek verdiği polis ekipleri, dedektör köpekler ve havadan 2 helikopterle güvenliği sağlıyor.



Basın ve engelliler için platform oluşturulan miting alanında, çadır hastane, sağlık noktası, mescit, mobil tuvalet ve şadırvan ile su dağıtım noktaları yer alıyor.



miting_yeni



Şehitler unutulmadı

Bu arada, FETÖ'nün darbe girişimi esnasında şehit olan vatandaşlar da unutulmadı. Sahnenin sol tarafında basın için kurulan platformun arka kısmına asılı, üzerinde darbe girişimi esnasında şehit olanların isimleri ve "Vatan size minnettardır" yazan dev pankart dikkat çekiyor.



AA