ADEN (AA) - TEVFİK ALİ - Yemenli sporcu Nesim Abdullah es-Sevabi, ülkedeki çatışma ortamından oldukça kötü etkilenen sosyal hayata rağmen hentbolda elde ettiği başarılarla takdir topluyor.

Spor hayatına atlet olarak başlayan ve bu alanda da önemli başarılara imza atan 20 yaşındaki Sevabi, daha sonra yeni bir tecrübe için girdiği hentbolda ülkenin en önemli yeteneklerinden biri haline geldi.

Ülkesinin içinde bulunduğu zor şartlara rağmen kazandığı başarıları, AA muhabirine anlatan Sevabi, doğduğu İbb kentinin takımında hentbola başladığını, buradan Yemen Hentbol Genç Kızlar takımına transfer olduğunu söyledi.

Sevabi, "2007 yılında hentbola başlamadan önce atlettim. 5 yıl üst üste 400 metrede yarıştım. Bu yarışmalarda ya birinci ya da ikinci oluyordum. Daha sonra hentbol tecrübesini denemek istedim. Bu sporda kendimi geliştirdim ve 2015 yılında düzenlenen şampiyonada en iyi oyuncu seçildim." dedi.

Uluslararası çerçevede ilk kez 2010 yılında Yemen takımıyla İtalya'daki Uluslararası Gençlik Festivaline katıldığını ifade eden Sevabi, "Tam olarak hazır değildik. Uluslararası düzeyde bir tecrübemiz de yoktu. Ama iyi bir performans sergiledik ve Fransız takımını yendik. Herkesi şaşırttık." diye konuştu.

- "Başarılı olmayı temenni ediyorum"

Elde ettiği başarıların ardından Bahreyn'den davet aldığını belirten ve oraya gidiş hikayesini anlatan Sevabi, "Bahreynli bir klüpte profesyonellik için teklif aldım. Ancak ülkedeki savaş şartları yüzünden hava ve kara yolları kapalıydı. Seyahati ertelemek durumunda kaldım. Daha sonra "Bahreyn Birliği" takımında oynamak için davet aldım ve mart ayında Manama'ya gittim. Takımın teknik direktörünün güvenini kazandım. Şimdi ise Bahreyn vatandaşlığımın çıkmasını bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Uluslararası olimpiyatlarda ve şampiyonalarda takımını temsil edebilmek ve Yemen vatandaşlığının yanı sıra Bahreyn vatandaşlığını da almak için başkent Manama'dan yapılan daveti kabul ettiğini belirten Sevabi, Bahreyn'le birlikte Yemen'i temsil edebilme fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu dile getirdi.


Bahreyn formasıyla Yemen'i en iyi şekilde temsil edebilmek için elinden geleni yapacağını kaydeden Sevabi, "Yurtdışında yeteneklerini geliştiren bir Yemenli olarak başarılı olmayı temenni ediyorum. Savaş ve yıkımla çizilen tablonun aksine Yemenliler, yetenek ve başarı için fırsat bekleyen kişiler" olduğunu belirtti.

Yemen, bir yıldan fazla süredir hükümete bağlı güçler ile Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasındaki çatışmalara sahne oluyor. Hükümet tarafından hazırlanan raporlarda, çatışmalar nedeniyle 6 bin 400'den fazla kişinin hayatını kaybettiği, 31 binden fazla kişinin yaralandığı ve ülkedeki insani durumun giderek kötüleştiği belirtiliyor.