AKSARAY (AA)- TURAN KAZAK - Uluslararası Havacılık Federasyonunun (FAI) izniyle Aksaray'daki Hasandağı'nda gerçekleştirilecek Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Ön Şampiyonası'na 13 farklı ülkeden yaklaşık 150 pilotun katılması bekleniyor.

Aksaray, dünyanın en büyük yamaç paraşütü organizasyonundan biri olan Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Ön Şampiyonası'na (2016 PRE PWC – Hasandağı) ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

FAI'nin izniyle, Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesinin katkılarıyla 22-28 Ağustos tarihlerinde, 3 bin 268 metre yüksekliğindeki Hasandağı'nda gerçekleştirilecek şampiyonaya, 13 farklı ülkeden yaklaşık 150 pilotun katılacağı bildirildi.

Şampiyonanın organizatörlüğünü yapan Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Türkiye Hava Sporları Aksaray Temsilcisi Abdullah Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hasandağı'nın yamaç paraşütü yapmaya çok uygun olduğunu söyledi.

Hasandağı'nda daha önce yamaç paraşütü ile ilgili şampiyonalar ve etkinlikler düzenlediklerini belirten Kahraman, şunları kaydetti:

"Hasandağı'na 2008'den beri bu tür faaliyetleri getirmeye çalışıyoruz. Burada daha önce, 2014 yılında Hasandağı Yamaç Paraşütü Festivali, 2015'te de Uluslararası XC Open Hasandağı Uzun Mesafe Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nı düzenlemiştik. Bu yarışmadan sonra olumlu tepkiler aldık. Aksaray'ın yamaç paraşütü için en ideal yerlerinden biri olduğunu bütün pilotlar gördü ve burada bir şampiyona düzenlenmesi için herkes teklifte bulundu. Biz de bunu yetkililerimize bildirdik. Burada böyle bir potansiyelin olduğunu ve Aksaray'ın, Türkiye'nin en iyi yamaç paraşütü yapılacak yerlerinden biri olduğunu söyledik. Daha sonra Uluslararası Havacılık Federasyonuna başvuru yaparak bu yarışmanın bu sene ilimizde düzenlenmesini sağladık."

- Yaklaşık 150 pilot katılacak

Abdullah Kahraman, şampiyonanın dünyada düzenlenen en önemli yamaç paraşütü organizasyonlarından biri olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu şampiyona Aksaray tarihinde bir ilk olacak. Dünyanın 13 farklı ülkesinden yaklaşık 150 pilot bu şampiyonaya katılacak. Şampiyonada pilotlarımız kadınlar, genel klasman ve spor olmak üzere 3 farklı kategoride yarışacak. Sıralamada ilk 5'e giren Türk sporcular, milli takıma seçilecek. Aynı zamanda genel anlamda yarışan hem Türk hem de yabancı pilotlarımız, dünya sıralamasındaki yerlerini belirleyecek."

Şampiyonanın düzenlenmesi için çok emek sarf ettiklerini belirten Kahraman, "Burada bir hafta sürecek şampiyonaya dünyanın birçok yerinden katılım olacak. Turizme büyük katkısı olacak bu şampiyona sayesinde Aksaray'ın tarihi ve doğal güzelliklerini farklı bir açı ile tanıtma fırsatı da yakalamış olacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: salihlersehri.com