Fenerbahçe'nin Hollandalı golcüsü Robin Van Persie'nin milli takımdaki kariyeri hakkındaki söylentilerin ardından beklenen oldu ve tecrübeli oyuncu kadroya alınmadı.

Hollanda Teknik Direktörü Danny Blind, Fenerbahçe'nin yıldızı Robin van Persie'yi Galler ve Almanya maçlarının kadrosuna davet etmedi.

Euro 2016 elemelerinde facia bir performans sergileyerek Fransa biletini elde edemeyen Portakallar'da kadrodaki bazı önemli oyuncularla yolların ayrılacağı konuşuluyordu.

Danny Blind, Galler ve Almanya ile oynayacağı hazırlık maçlarının kadrosunu açıklarken, herkesin beklediği kararı açıkladı ve Robin van Persie'nin kadroda yer almadığını belirtti.

MİLLİ FORMAYA VEDA EDECEK Mİ?

Blind kararına gerekçe olarak Fenerbahçe'nin yıldız forvetinin iyi durumda olmamasını gösterdi. Hollandalı bazı basın mensupları Van Persie'nin Hollanda formasını bir daha giymeyeceğini savunurken, Blind böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

SNEIJDER VAR; KUYT GARANTİ İSTEMİŞ

Galatasaray'ın başarılı orta saha oyuncusu kadroda yer alırken, Fenerbahçe'nin eski yıldızı Dirk Kuyt'un milli takıma geri dönmek için ilk 11 garantisi istediği anlaşıldı. Blind, Kuyt'la yeniden irtibata geçtiklerini fakat tecrübeli ismin forma garantisi istemesi nedeniyle yeniden kadroda yer almadığını ifade etti.

DEPAY DA YOK

Kesik yiyen yıldızlar arasında göze çarpan bir diğer isim ise Manchester Unitedlı Memphis Depay oldu. Danny Blind, Depay'ın kötü performansları nedeniyle milli takıma çağrılmadığını duyurdu.

Hollanda'nın aday kadrosunda bulunan isimler şöyle:

Kaleci: Jasper Cillessen (Ajax), Jeroen Zoet (PSV), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Maarten Stekelenburg (Southampton)

Defans: Daley Blind (Manchester United), Virgil van Dijk (Southampton), Jeffrey Bruma (PSV), Joel Veltman, Jairo Riedewald, Kenny Tete (Ajax), Terence Kongolo (Feyenoord), Daryl Janmaat (Newcastle United), Karim Rekik (Olympique Marsilya)

Orta saha: Georginio Wijnaldum, Vurnon Anita (Newcastle United), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Jordy Clasie (Southampton), Marko Vejinovic (Feyenoord)

Forvet: Bas Dost (Wolfsburg), Eljero Elia (Feyenoord), Anwar El Ghazi (Ajax), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskova), Arjen Robben (Bayern Münih)

(Goal)