Almanya Futbol Federasyonu'nun (DFB) desteklediği ve Hamburg Futbol Federasyonu (HFV) tarafından verilen geleneksel uyum ödülü kentin en başarılı Türk futbol kulübü olan FC Türkiye'ye verildi. HFV'nin yıllık genel toplantısında uyum, en iyi oyuncu, hakem, antrenör ve en iyi genç yetenek ödülleri sahiplerini buldu.

Elyse Oteli'nde düzenlenen görkemli galada 5 bin Euro Uyum ödülünün bu yılki sahibi FC Türkiye oldu. Ödülü DFB'nin Hamburg uyum sorumlusu Claudia Wagner-Nieberding FC Türkiye'nin aktif hakemi ve sosyal proje mimarı Murat Yılmaz'a verdi.

Yılmaz, bu parayı alt yapıda kullanacaklarını söyledi. Yılmaz yaptığı açıklamada çok duygulu bir an yaşadığını, bir Türk kulübüne bu ödülün verilmesinden dolayı gururlandığını belirtti. Yılmaz, "Kulübümüzde hakemlik yapan Pakistanlı arkadaşımız Malik Riaz Hai Naveed ile birlikte altı ay boyunca bu projeyi hazırladık. Bulunduğumuz semt sosyal seviyesi düşük bir yer olmanın yanında mültecilerin en çok geldiği bir semt. FC Türkiye olarak gençlerin spor yapmasının yanı sıra ev ödevlerine yardım ve çevremizdeki mültecilere sahamızı açarak onların futbol oynaması ve resmi daireler gitme konusunda yardımcı olma gibi çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalarımızı fotoğraflar ve dört sayfalık bir yazı halinde Hamburg Futbol Federasyonu'na gönderdik. Jüri bizim projemizi birinci seçerek ödülü bize vermesi bizi daha da motive etti. Çalışmalarımız devam ediyor ve bize destek veren tüm herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

FC Türkiye Kulüp Başkanı Doğan İnam ise Uyum ödülünün özelikle bir Türk kulübüne verilmesi çok gurur verici. İnam, "Yapılan çalışmalar yeni değil yıllardır bu çalışmaları yapıyoruz arkadaşlarımız bu kez planlı bir şekilde proje haline getirdiler. Federasyonda ne kadar iyi çalıştığımızı gördü ve hak ettiğimiz ödülü aldık. FC Türkiye'nin kapıları herkes açık bize destek veren herkese Kulüp adına çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Hamburg'un DFB uyum sorumlusu Claudia Wagner-Nieberding, FC Türkiye adına çok sevindiğini belirterek, diğer Türk kulüplerinin FC Türkiye'yi örnek almaları gerektiğini ve özellikle mültecilerin yoğunlaştığı Hamburg'da spor kulüplerinden daha fazla destek beklediklerini ifade etti.