BURSA (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden TOFAŞ'ın genel menajeri Tolga Öngören, "Bu sezon beş yabancıyla mücadele edeceğiz. Yerli oyuncularımız tecrübeli, genç oyuncularımız da zaman zaman süre alarak, mücadeleyi sürdürecek." dedi.

Mustafa Vehbi Koç Spor Salonu'nda, TOFAŞ'ın yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde, idari personel, teknik heyet ve sporcular ile tanıtım çekimleri yapıldı. Çekimlerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Öngören, transfer çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Yeni sezon hazırlıklarına eksiksiz devam ettiklerini vurgulayan Öngören, şunları kaydetti:

"28 Ağustos-9 Eylül tarihlerinde İtalya'da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kamp boyunca 4 hazırlık maçı yapacağız. 14-18 Eylül tarihlerinde Anadolu Efes, Beşiktaş Sompo Japan ve Unics Kazan takımlarıyla Gloria Cup'ta mücadele edeceğiz. Yoğun tempo, 21-24 Eylül tarihlerinde Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası ile devam edecek. TOFAŞ Tesisleri'nde yapılacak turnuvaya Banvit, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Trabzonspor Medical Park, Yunanistan'dan AEK ve Rusya'dan Zenit Saint Petersburg takımları katılacak. Eylül sonunda Kartepe'de 2 hazırlık maçı yapacağız. Bu sezon beş yabancıyla mücadele edeceğiz. Yerli oyuncularımız tecrübeli, genç oyuncularımız da zaman zaman süre alarak, mücadeleyi sürdürecek. İyi işler yapmak istiyoruz. Ligde, güçlü takımlar var. Sporseverlere güzel basketbol izletmek istiyoruz."


- Orhun Ene'nin görüşleri


Başantrenör Orhun Ene de ligin zorlu geçeceğini dile getirdi.

Ene, "Genç ve tecrübeli yerli oyuncularımız var. Bu yıl 5 yabancı oyuncuyla lige devam edeceğiz. Ligde 8-9 yabancı oyuncuyla mücadele edecek takımlar var. Bu takımların lige kötü başlasalar bile sonucu değiştirecek oyuncuları var. Biz inişli çıkışlı olmadan lige başlamak istiyoruz. Tüm çalışmalarımız, bir aile olarak, bütünlük içinde sürecek. Ligi hedeflediğimiz yerde tamamlamak için mücadele edeceğiz." dedi.

Sırp oyuncu Vasilije Micic de heyecanlı olduğunu belirterek, "Burada olmaktan mutluyum. Bu takımın bir parçası olduğum için sevinçliyim. Lig, sert geçecek. Avrupa'da oynamış birçok oyuncu karşısında mücadele edeceğim. Başarı için en üst seviyede katkı sağlamak istiyorum." diye konuştu.

Dominik Cumhuriyeti kökenli ABD'li oyuncu Ronald Roberts da "TOFAŞ'ın başarısı için bireysel değil, takım olarak hareket etmeliyiz. Başarılı olmak için tüm çabamı harcayacağım." ifadelerini kullandı.