MALATYA (AA) - Türkiye Tenis Federasyonu tarafından bu yıl beşincisi yapılan Doğu Kulüpleri Takım Şampiyonası Malatya'da başladı.

Bu yıl beşincisi yapılan şampiyonanın açılış seremonisi, Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, rektör danışmanı Doç. Dr. İlhan Erdem, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Ömer Dağdelen'in katılımıyla gerçekleşti.

Federasyon başkanı Cengiz Durmuş, İnönü Üniversitesi tenis kortlarında gerçekleştirilen açılış töreninde yaptığı konuşmada, 5 yıl önce tenisin Türkiye'de her yerde, herkes tarafından oynanabilmesi hayaliyle yola çıktıklarını söyledi.

Proje kapsamında şampiyonayı bu yıl Malatya'da gerçekleştirdiklerini ifade eden Durmuş, "Tenis sporunu ülke çapında yaymak adına Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde düzenlenen turnuvalar büyük önem arz etmektedir." dedi.

Durmuş, 15 Temmuz darbe girişimini de kınayarak, "Belki bugün burada birlikteliği, mutluluğu yaşayamayacaktık. Allah kötü insanlara fırsat vermedi, vermesin de. Sporumuza leke getirmeye, ülkemizin varlığına birliğine, dirliğine zarar getirmeye yönelik hiç kimseye Allah fırsat vermesin. Buradaki arkadaşlarım sporun kardeşlik, dostluk, sevgi, barış, birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu 5 yıldır tüm Türkiye'ye gösterdi. Doğu Ligi Takımlar Şampiyonası'nda her sene bunu daha iyi yaptık." şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat ise organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, bu tür organizasyonları her zaman destekleyeceklerini kaydetti.

Plaket takdiminin ardından korta çıkan Cengiz Durmuş ve Nusret Akpolat, turnuvanın başlama vuruşunu gerçekleştirirdi. Durmuş ve Akpolat, gösteri maçında genç tenisçilerle bir araya geldi.

Şampiyonaya 18 ilden 217'si erkek, 97'si kadın 314 sporcu katılıyor. 11-13 Ağustos'ta grup müsabakaları, 14 Ağustos Pazar günü yarı final, 15 Ağustos Pazartesi günü ise final maçları yapılacak.