İSTANBUL (AA) - Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Paulo Fonseca, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında yarın karşılaşacakları Medipol Başakşehir'in güçlü bir rakip olduğunu ve futbolseverlerin güzel bir maç izleyeceğini söyledi.

Fonseca, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, İstanbul'da zorlu bir maç oynayacaklarını belirterek, "Avrupa Ligi'nde gruplarda olmak için elimizden geleni yapacağız. Yarınki maçta güçlü bir rakiple evinde karşılaşacağız. Bizim için önemli olan kendi oyunumuzu ortaya koymak. Sonucu yarın hep birlikte göreceğiz. Çok güzel bir maça şahit olacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Medipol Başakşehir'e saygı duyduklarını belirten Fonseca, "Biz küçük takım, büyük takım ayırmaksızın iyi sonuç almaya odaklanan bir ekibiz. Rakibimize çok büyük saygı duyuyorum. Sahada hücum futbolunu ortaya koyacağız. İstanbul'dan iyi bir sonuçla ayrılacağımıza inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Paulo Fonseca, yarınki maçta Marico Azevedo, Bernard ve Shevcuk'un sakatlıkları nedeniyle oynayamayacağını kaydetti.

Shakhtar Donetsk'in deneyimli kalecisi Andriy Pyatov ise "Türkiye'ye daha önce çok defa maç yapmaya geldik. Adeta ikinci evimiz gibi oldu. Yarınki maçı 'kesin kazanacağız' diyemem ama sahada tüm gücümüzü ortaya koyacağız. En iyi sonucu almaya çalışacağız. Teknik direktör değişikliği ile oyun taktiğimiz de tamamen değişti. Shakhtar'ın geleceği, bu geçişi iyi sağlamamıza bağlı." şeklinde konuştu.



- Shakhtar Donetsk hazırlıklarını tamamladı




Shakhtar Donetsk, Medipol Başakşehir'le oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.

Karşılaşmanın oynanacağı Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki antrenman, teknik direktör Paulo Fonseca yönetiminde yapıldı.

İlk 15 dakikası basın mensuplarına açık gerçekleştirilen antrenmanda Shakhtar Donetskli futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından iki grup halinde pas çalışması gerçekleştirdi.

Shakhtar Donetsk'in, Medipol Başakşehir karşısına Pyatov, Ordets, Ismaily, Srna, Kryvtsov, Stepanenko, Fred, Marlos, Tyson, Dentinho, Eduardo muhtemel 11'le çıkması bekleniyor.