Sarı kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Sabri Sarıoğlu ile şirketimiz arasında 1+1 sezon olarak imzalanan sözleşmenin, oyuncunun sezon içinde belli maç sayısına ulaşması halinde otomatik olarak uzama opsiyonu karşılıklı varılan mutabakat çerçevesinde iptal edilmiştir.

Altyapıdan yola çıkan, en zor zamanlarda kaptanlık pazubandını taşıyan ve her şart altındaGalatasaray için terinin son damlasına kadar savaşan oyuncumuza, sergilediği Galatasaraylılık duruşundan ötürü teşekkür ederiz.

Kendisinin geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde da bu forma ve arma için elinden gelenin en iyisini yapacağına olan inancımız tamdır."

Bu sezon şu ana kadar 14'ü ilk 11'den olmak üzere toplam 18 resmi maçta forma giyen sağ bek oyuncusu, 1 maça daha ilk 11'de çıkması halinde sözleşmesi otomatik olarak 1 yıl uzayacaktı.

31 yaşındaki futbolcunun kontratındaki opsiyonun devreye girmesi için 2 resmi maçta daha forma giymesi de yetiyordu.

Sabri ile yapılan anlaşma gereği opsiyon şartı, 2015-2016 sezonunda 15 resmi müsabakada ilk 11'de oynaması veya 20 resmi müsabakada fiilen oynaması halinde geçerlilik kazanıyordu.

Bu sezon 18 resmi maçta görev aldığı için ekstra 300.000 TL primi almaya daha önceden hak kazanan tecrübeli futbolcu, resmi maç sayısı 30'a çıktığında ise 300.000 TL ekstra prim daha alacak.

Sabri Sarıoğlu bu sezon 4.8 Milyon TL sabit transfer ücreti ve 45 bin TL maçbaşı ücreti alıyor.