İSTANBUL (AA) - EMRAH OKTAY - Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek milli güreşçi Cenk İldem, kariyerinde eksik olan olimpiyat madalyasını almak istediğini söyledi.

Türkiye'yi grekoromen stil 98 kiloda temsil edecek Cenk İldem ile serbest stil 74 kiloda mindere çıkacak Soner Demirtaş, 2016 Rio Olimpiyatları hakkında AA muhabirine açıklamada bulundu.

Kariyerinde dünya ve Avrupa şampiyonlukları elde ettiğini kaydeden Cenk, "2012 Londra Olimpiyatları'ndan beri Rio'ya hazırlanıyoruz. Kariyerimde bir olimpiyat tecrübesi yaşadım. Rio'ya biraz daha tecrübeli gideceğim. Kariyerimde Avrupa ve dünya şampiyonluklarım var. Eksik olan olimpiyat madalyasını almaya gidiyorum. Olimpiyatlar hayallerimi süslüyor." diye konuştu.

Rio'da eşleşme ihtimalinin olduğu 16 rakibini de çok iyi tanıdığını aktaran 30 yaşındaki milli güreşçi, "Rakiplerimin hepsiyle daha önce maç yaptım. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Gününde olan madalyayı alacak. Çalışmalarımızı buna göre yaptık. Daha önceden yaşadığım olimpiyat tecrübesi var. Onun için rakip ayırmadan hepsini yenmeye gidiyorum. İyi olduğuma inanıyorum. Daha önce bu sporcuların hepsini yendik. Özlem duyduğum madalyayı alıp gelmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Cenk İldem, güreşin Türk sporunun olimpiyatlardaki lokomotifi olduğunu vurgulayarak, "Güreş Milli Takımı, olimpiyatlarda Türkiye'nin lokomotifi. Rio'da da bunu devam ettirmek istiyoruz." diye görüş belirtti.


- Soner Demirtaş: "İnşallah madalya ve şampiyonlukla dönerim"


Serbest stil 74 kiloda Türkiye'yi temsil edecek Soner Demirtaş ise Rio'dan madalyayla dönmek istediğini kaydetti.

Olimpiyatlara katılmanın her sporcunun hayali olduğunu dile getiren Soner, "2012 Londra'ya katılamamıştım. Son 4 yıldır Rio'ya hazırlanıyordum. Nasip oldu ve katılma şansını yakaladım. İnşallah ülkemizi güzel bir şekilde temsil eder, madalya ve şampiyonlukla dönerim." değerlendirmesinde bulundu.

Letonya'nın başkenti Riga'da bu sene düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan 25 yaşındaki milli güreşçi, "Bu sene güzel bir çıkış yakaladım. Bu çıkışı olimpiyatlarda da devam ettirmek istiyorum. Bütün rakiplerimi tanıma fırsatım oldu. Zaten çocukluktan beri bütün şampiyonalarda onlarla karşılaştım. Çoğuyla maç yaptım. Bütün sporcular olimpiyata çok iyi hazırlanıyor. Olimpiyatların farklı bir atmosferi var. Favori olarak gelen sporcu ilk turda elenebilir. İnşallah o günkü havamız iyi olur ve o psikolojiyi kaldırabilirim." diyerek sözlerini tamamladı.