Oba’nın sahibi Veysel Karani Altıparmak ve Hollanda Rotterdam Fenerium’dan sahibesi Senem Aslan tarafından organize, Hollanda Fenerbahçeliler Derneği tarafından da destekleniyor.

24 saat önceden tamamlanan hazırlıklar ve iki takımın taraftarlarının heyecanlı bekleyişi Hollanda Basınında dikkatini çekti.

Değişik spor dergilerinin ve Hollanda’nın günlük gazetelerinden Volks Krant’ın muhabirleri de hazırlıkları yerinde görmek için Oba Restorana gelerek, Hollanda Fenerbahçeliler Derneği Rotterdam sorumlusu Taner Demir, Arnhem sorumlusu Ferhan Başaran ,Oba Restoran’ın genç sahibi Veysel Karani Altıparmak ve taraftarlarla söyleşi yaptılar.

Başaran ve Demir, 16 yıl önce kurulan Hollanda Fenerbahçeliler derneği genelde Fenerbahçe’nin tüm karşılaşmalarını Amsterdam’da bulunan dernek binasında izlediklerini, ilk kez rakip takımın taraftarları ile birlikte izleyecek olmanın ayrı bir zevk olacağını belirttiler.

Sporda şiddete karşı olduklarını, futbolun dostlukları kuvvetlendirmesi gerektiğini vurgulayan genç Fenerbahçeliler, yaşadığımız şu günlerde böyle dostlukların önemimin daha öne plana çıktığını belirttiler.

“Kim kazanacak sorusuna elbette Fenerbahçe, diyen Başaran ve Demir, tüm Fenerbahçelileri Rotterdam Oba Restoran Çaybahçesine, devasa ekranda Fenerbahçe Feyenoord maçını izlemeye davet ettiler.

2. Yılını kutlayacak

Değişik sanatçıların sahne aldığı, gençlerin Rotterdam’da vazgeçilmezi OBA Restoran ve Çaybahçesi’nin ayrıca 2.yılını kutlama hazrılıkları içinde olduğu öğrenildi.

Kutlamaları dolayısı ile Oktay Cürebal’ın sahne alacağı akşamda ( 30 Eylül Cuma) misafirleri bir de sürpriz bekliyor. Bir konser için Hollanda’da bulunan ünlü sanatçılardan Ali Kınık, Zafer İşleyen, Gökhan Tekin’in de o akşam konuklar arasında olacağı belirtildi.

İki yıl içinde gençler tarafından bu denli sevilmesinin nedenini genç işletmeci Veysel Karani Altıparmak şöyle açıkladı. “ Konseptimiz tamamen alkolsüz, Türk mutfağının damak tadı ile birlikte gençler burada kendilerini aile ortamında hissediyor. Avrupa’nın her ülkesinden Aileler buraya çocuklarını gönül rahatlığı ile gönderiyor.

Ünü Avrupa’yı sardı

Hollanda dışında bizi sosyal medyada takip eden Almanya’dan, Belçika’dan Fransa’dan hatta Avusturya’dan bile misafirlerimiz oluyor. Nedeni ise büyüklerinden duydukları Türkiye’deki 70’li yılların masalsı çay bahçelerini Hollanda’da hayata geçirdik ve bunda da başarılı olduk sanıyorum” dedi.

Türkler kadar Hollandalıların da tercih ettiği Oba Restoran hakkında Hollandalılar, Türk Mutfağı için Türkiye’ye gitmeye gerek yok. Oba Restoran sayesinde dekoru ile iç atmosferi ve mutfağı ile Hollanda’da Türkiye’yi yaşıyoruz” dediler.

Şu anda 175 Kişiye hizmet eden Oba Çay bahçesi restoranın dar gelmesi üzerine arkada bulunan 400 metre kare arsayı da mevcut mekana katarak 350/ 400 müşteriye aynı anda hizmet verebilmenin projesi ile meşgul.

© SONHABER.EU