ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Bayanlar Hentbol Süper Lig takımlarından Muratpaşa Belediyespor, ligdeki diğer takımların aksine yabancı sporcu değil, Yıldız Milli Takımı'nın oyuncularını transfer ederek, geleceğe yatırım yaptı.

Süper Lig'de üst üste kazandığı üç şampiyonluğun ardından, son iki sezondur Türkiye Kupası ve lig şampiyonluklarında final maçlarında rakiplerine elenen ve sezonları kupasız kapatan Muratpaşa Belediyespor, bu yıl genç oyunculara yöneldi.

Mavi beyazlılar, transfer sezonunda takımın as oyuncuları ile sözleşme yenilerken, dış transfer sezonunda Ankara 1910'dan Yıldız Milli Takımı'nın iskeletini oluşturan sporcular Elif Yaren Uzun, Berfin Yaylı, Dönegül Bozdoğan, Cansu Akalın, Selen Akalın, Ecem Birben, Melis Kılıç ve Sevgi Kalyoncuoğlu ile üçer yıllık sözleşme imzaladı.

Genç oyuncularla birlikte yaş ortalaması 20'ye düşen Muratpaşa Belediyespor, üç yabancı oyuncu ile ligde en az yabancı sporcuya sahip takımların başında geliyor.


- Ünsal: "Çok iyi şeyler yapacağımızı herkes görecek"

Muratpaşa Belediyespor Antrenörü Birol Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezonu istedikleri gibi kapatamadıklarını belirterek, lig şampiyonluğunu ve süper kupayı finalde kaybettiklerini kaydetti.

Sezon içerisinde birçok sakatlık ve şanssızlık yaşadıklarını vurgulayan Ünsal, buna karşın Avrupa kupalarında Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandıklarını dile getirdi.

Ünsal, Türkiye'nin spordaki en büyük hastalığının yabancı sporcuya yönelmek olduğununu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Muratpaşa Belediyespor olarak geçmişte biz de çok yabancı oynattık. Belli şampiyonluklar da elde ettik. Ama gün geçtikçe ülke sporuna, kendi insanınıza katkınız azalmaya başladı. Çünkü, iyi imkanları yabancılara sunmaya başladınız. Milli takımımız ivme kaybediyor. Muratpaşa Belediyespor olarak, gerek belediye başkanımız gerek yöneticilerimizle altyapıya ve gençlere yatırım yapalım, dolayısıyla milli sporcular bizde olsun, biz yetiştirelim, imkanlarımızı bu doğrultuda kullanalım istedik. Bu doğrultuda yıldız milli takımın iskeletini oluşturan Ankara 1910 Spor Kulübünün genç takımından 8 oyuncuyu kadromuza kattık. Bunların önü açılsın diye takımda sadece beş tane 'abla' tutarak takımı gençleştirdik. Bu takımla çok iyi şeyler yapacağımızı herkes görecek. Gelecek Muratpaşa Belediyespor'un."

Genç oyuncularla birlikte takımın yaş ortalamasının 20'ye düştüğünü belirten Ünsal, dört 1998, dört de 1999 doğumlu oyuncularının olduğunu vurguladı.


- "Ligde iddalıyız"

Türkiye Hentbol Federasyonunun yabancı oyuncu kuralında yaptığı değişiklik sonucu, geçen sezon ilk defa süper ligdeki takımların müsabaka listelerinde 14 yabancı oyuncu bulunduracağını anımsatan Ünsal, Muratpaşa Belediyespor'un sadece 3 yabancı oyuncusunun bulunduğunu ifade etti.

Ünsal, Türk oyunculara yatırım yaptıklarının altını çizerek, "Bu ırkçılık değil. İmkan varsa önce kendi insanınıza, kendi milli takımınıza yatırım yapmalısınız. Yabancı sporculara çok ciddi bütçeler ayırmanın bizim açımızdan çok bir anlamı yok." diye konuştu.


- "Hedef şampiyonluk"

Takım kaptanı Sevilay İmamoğlu Öcal ise geçen sezon lig şampiyonluğu için iddialı ekipler içinde en düşük bütçeli takım olmalarına rağmen, play-off finali oynadıklarını hatırlattı.

Kupa alamadıkları zaman başarılı olmadıklarını düşündüklerini dile getiren Öcal, "Bu sezon çok daha zor geçecek. Ligin en genç yaş ortalamasına sahip takımıyız ama her sene olduğu gibi Muratpaşa Belediyespor'un hedefi bütün kupalarda final oynamak ve ligi şampiyon tamamlamak." ifadelerini kullandı.