İZMİR (AA) - 12 yaşında mücadele ettiği Danone Kupası'nda en iyi kaleci ödülünü alan 21 yaşındaki Murat Hocaoğlu, bu sezon PTT 1. Lig temsilcisi Altınordu için mücadele edecek.

Altınordu Kulübünden yapılan açıklamada, 2007 Danone Kupası'nda Fransız futbolcu Zinedine Zidane'ın elinden "en iyi kaleci" ödülünü alan Fenerbahçeli 21 yaşındaki kaleci Murat Hocaoğlu'nun bu sezon kiralık olarak Altınordu'da forma giyeceği belirtildi.

Açıklamada ifadelerine yer verilen Murat, Lyon'daki Danone Kupası'nda yaşadığı heyecanı ömrü boyunca unutamayacağını, o dönemki teknik direktörü Hami Mandıralı'nın ödül alacağını söyleyince inanmadığını bildirdi.

Bir anda isminin okunduğunu ve karşısında Zidane olduğunu bildiren Murat Hocaoğlu, "12 yaşındaki oyuncu başka ne isteyebilir ki." ifadesini kullandı.

Murat, Fenerbahçe'nin 2014'teki şampiyon kadrosunda yer aldığını, kaleciler Volkan Demirel ve Mert Günok'tan çok şey öğrendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe'de sürekli benden en az 2 yaş büyüklerle idman yapmak da beni geliştirdi ancak kendimi henüz kariyerime yeni başlamış gibi hissediyorum. Altınordu, genç oyunculara hedef gösteren ve onlara destek veren bir kulüp. Daha 1,5 sezon önce amatör kümede oynayan Çağlar Söyüncü bugün Bundesliga'da. Cengiz Ünder, Süper Lig'de. Birçok genç Avrupa kulüplerinden teklifler alıyor. Böyle bir kulüpte oynamak gerçekten güzel bir his. Uzun yıllar formasını giyebileceğim bir kulüpte olduğumu düşünüyorum."