MUĞLA (AA) - DURMUŞ GENÇ - Milli kitesörfçü Ejder Ginyol, eylül ayında Çin'de yapılacak Dünya Kupası Formula KiteFoil Yarışları için hazırlıklarını sürdürüyor.

Rüzgarla yapılabilen su sporlarına elverişli doğasıyla yerli ve yabancı sporcuların tercih ettiği Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi'ndeki sahilde şampiyonaya hazırlanan Ginyol, bir taraftan antrenmanlarını sürdürürken bir taraftan da bölgeye gelen sporculara eğitim veriyor.

Milli sporcu Ejder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayaline ulaşmak için büyük çaba sarf ettiğini, bölgede sürekli esen rüzgar nedeniyle antrenmanlarına burada devam ettiğini söyledi.

Kitesörf sporunun dünyada hızla yayıldığını ve önemli sporcular yetiştiğini anlatan Ejder, "Şu anda 2020 yılında Tokyo'da düzenlenecek olan olimpiyatlar öncesi kitesörf disiplininin yine kitesörf hydrofoil branşı, yani yarış ve hız branşı üzerinde çalışmalar yapılıyor. Bu branş benim de yarıştığım bir branş. O nedenle çok heyecanlıyım. 2020'de inşallah Türk Milli Takımı olarak olimpiyatlara da gidip yelken branşında ülkemizi temsil edeceğiz." diye konuştu.

Son üç yıldır dünya federasyonu sıralamasında ilk yirmide kalmayı başardığını, iki ay önce İtalya'da yapılan Kite Cup dünya ayağında, masterler sınıfında altın madalyayı alarak kürsüde Türk bayrağını dalgalandırdığını aktaran Ejder, İstanbul'da gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası'nda unvanını korumayı başararak zirvede yer aldığını hatırlattı.

Çin'deki organizasyona, Armağan Ersolak ile milli takımı temsilen katılacaklarını belirten Ejder, "Allah'ın izniyle oradan da yine bir madalyayla dönme hedefimiz var." ifadesini kullandı.

Çin'in Weifang şehrinde 9-15 Eylül'de yapılacak dünya kupasına 60 ülkeden yaklaşık 120 sporcunun katılacağını bildiren Ejder, "Bu yarışın önemi, senenin en büyük yarışı olması ve yaz ayının sonlarında yapıldığı için de yılın artık en son yarışı olması. Çin tabii bu konuda çok tecrübeli. Çünkü bundan önce, daha büyük iki dünya şampiyonası yaptı." şeklinde konuştu.


- "Başarılara ulaşacağımıza inanıyorum"


Yirmi yıldır su sporlarında eğitmenlik yaptığını, son 10 yıldır ise kitesörf üzerinde üst düzeyde çalıştığını belirten Ejder Ginyol, şunları söyledi:

"Benden sonra gelecek genç jenerasyonlara milli takım antrenörü olarak tüm dünya şampiyonalarında, olimpiyat oyunlarında, ülkemizi ve milli takımımızı temsil edip genç arkadaşlarımızla başarılara ulaşacağımıza inanıyorum. Hedefim hem kürsüde yer almak hem de milli takım antrenörlüğü yaparak genç sporcuları yetiştirip bu sporu daha üst seviyelere çıkarmak."

Gökova Körfezi'ndeki Akçapınar sahilini, sürekli esen rüzgarıyla son yıllarda özellikle yabancı sporcuların antrenman için tercih ettiğini belirten Ejder, dünya şampiyonasının önümüzdeki yıllarda burada yapılması için çalışma yürütüldüğünü sözlerine ekledi.