Dünya Supersport Şampiyonası'nda 3 yarışın geride kaldığını söyleyen Dünya Supersport Şampiyonası'nda yer alan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu,. bu sezon diğer yılların aksine şampiyonların kullanmasına izin verilen 1 numarayla mücadele ettiğini söyledi.

Sofuoğlu, "Sezona bir numara olarak başlamak dezavantaj çünkü bütün pilotların hedefi bir numaraya ulaşmak. Zaten bir numara olan sporcununki ise bunu korumak. Korumak ulaşmaktan daha zordur." dedi.

Julia Looman Sofuoğlu ile ilk çocukları Hamza'yı, kan hastalığından kaybettiklerini hatırlatan milli sporcu, "Hala bunun neden olduğunu soran insanlar var. Bu hastalık, anne ve babanın genlerinden gelen bir sorunla alakalı. Sezonun 4. yarışı olan Hollanda'da çifte heyecan yaşayacağım. İkinci çocuğumuzun doğumu, Hollanda yarışından iki gün sonra gözüküyor. Rabbim güzel bir yarış nasip ederse, hemen ertesi gün hastaneye gidip bir hafta kalacağız." ifadelerini kullandı.

Dünya Supersport Şampiyonası'nda 4 şampiyonluğu bulunan Kenan Sofuoğlu, şu anki duruma bakıldığında bu yıl da şampiyon olabileceklerini belirterek, "Hayalim ve kariyer planlamama göre, Allah nasip eder de 5. dünya şampiyonluğunu alırsam, artık emeklilik tarihimi koymak istiyorum. Çok yoğun bir 1,5 ay beni bekliyor, 3 yarışa çıkacağım ve Allah nasip ederse tekrar baba olacağım. Çocuğumuzun Türkiye'de doğmasını istiyordum ama biraz da mecburiyetten Hollanda'ya almak zorunda kaldık." ifadelerini kullandı.

Kenan, motosiklette uluslararası yarışmalara katılan 8 sporcusunun bulunduğunu vurgulayarak, "Çok yetenekli birini gördüğüm zaman federasyona söylüyorum, Toprak Razgatlıoğlu bunlardan biri. Kupalarda yarışmalarını sağlıyoruz. 2015'te takımımla anlaşma yaparken şartlarımdan biri buydu. Avrupa Şampiyonası'nda Toprak'a motor ve imkan sunulacaktı, o şekilde anlaşmıştık." diye konuştu."

Kaynak: AA/Sonhaber