MANİSA (AA) - ALİ KORKMAZ - TFF 1. Lig ekiplerinden Manisaspor'un teknik direktörü Mehmet Altıparmak, sezonu ilk 6 içinde bitirmek istediklerini, devre arasını bu sıralara yakın bir yerlerde tamamlamaları halinde şampiyonluk hedefine ulaşabileceklerini bildirdi.

AA muhabirine açıklama yapan Altıparmak, takımın transfer yasağının bulunduğunu hatırlatarak, yasağın kaldırılmasından sonra da gerekli transferleri yapmak istediklerini vurguladı.

Mehmet Altıparmak, "Hedefi takım belirleyecek ama herkesin hedefi sezon başında şampiyon olmaktır. Gerçekçi olmak da lazım. Bizim iyi bir kadromuz var. Genç, başarıya aç, başarıyı isteyen bir kadromuz var. Bu kadro bizim çok büyük avantajımız. Bizim de hedefimiz ilk 6'nın içinde olmak. Devre arasını bu civarda bitirdiğimizde de şampiyonluk hedefine ulaşabiliriz, ancak ayağımızı yere sağlam basıp öyle gitmemiz gerekiyor. Biz bu ligin iyi takımlarındanız." ifadelerini kullandı.


- "Transferde sıkıntılı dönem geçirdik"


Altıparmak, sezon öncesindeki çalışmalarda pasa dayalı, koşan, mücadele eden, kazandığı topla hızlı hücuma çıkan, önde baskı yapan bir takım oluşturmak için çabaladıklarını söyledi.

Sezon öncesi yoğun çalışma temposuna ayak uyduran ve özverili çalışan futbolculara teşekkür eden Altıparmak, şöyle konuştu:

"Futbolcularım oynadığımız hazırlık maçların hepsinde istediğimizi sahaya yansıtmaya çalıştılar. Transferde sıkıntılı dönem geçirdik, istediğimiz oyuncular vardı ama alamadık. Bütçemiz doğrultusunda kadromuza kaliteli oyuncular kattık. Geçen sezon şampiyon olan takımı koruduk, bu bizim için transferin en büyüğüydü diyebilirim. Oyuncuların performansı gerçekten çok iyi, yeni gelen arkadaşlarla birlik beraberlik oluşturdular. Takım kaptanı Nuri'ye de teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğin sağlanmasında özverili davrandı."


- "Yüzde 70 hazırız"


Teknik direktör Altıparmak, yeni sezon için yüzde 70 hazır olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Elazığspor maçı hem taraftarımızla buluşma hem de bu sene TFF 1. Lig'deki ilk maçımız olması ve yeni bir takım olma anlamında bizim için çok önem taşıyor. İç sahada ilk maçımızda taraftarımızın da desteğiyle kazanmak istiyoruz. Kazanacak gücümüz ve bunu gerçekleştirecek futbolcu kalitemiz var."


- "Takım birlikteliği oluşturanlar başarıyı yakalıyor"


1. Lig'de her sezon aynı tablonun görüldüğünü, mücadele eden takımların üç kategoride sınıflandırılabileceğini kaydeden Altıparmak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"5-6'sı çok para harcayan, 7-8'i orta derecede para harcayan, 5-6'sı da çok para harcamadan ligde tutunmaya çalışan takımların oluşturduğu bir lig görüntüsü mevcut. Her sene aynı şeyler oluyor. Bu nedenle ligi 3 kategoriye ayırabiliriz. Çok para harcayan ekipler değil, takım birlikteliğini oluşturan, yüreğini sahaya koyan, o şehir birlikteliğini yakalayan takımlar genelde başarıyı yakalıyor. Bizim birinci hedefimiz önce takım olmak, takım olgusunu taraftarımızla bütünleştirmek, sonra şehrimizle bütünleşmek. Herkesle bütünleşip yumruk gibi bir Manisaspor oluşturmak istiyoruz."


- 1. Lig'de 29. sezon


En son 2011-2012 sezonunda Süper Lig'de mücadele eden Manisaspor, 2004-2005 ve 2008-2009'da teknik direktör Levent Eriş yönetiminde en üst seviye lige çıkma başarısı göstermişti.

2012-2013 sezonununda play-off finalinde Konyaspor'a 2-0 yenilerek Süper Lig'e dönme şansını kaybeden Ege temsilcisi, 2014-2015 sezonunda averajla 1. Lig'den düştü.

Geçen yıl 2. Lig'de şampiyonluğa ulaşan Manisaspor, bu sezon 1. Lig'de 29. sezonuna çıkacak. Geride kalan 28 sezonda 894 maç oynayan Ege temsilcisi bu müsabakalarda 288 galibiyet, 253 beraberlik ve 353 yenilgi aldı. Manisaspor bu karşılaşmalarda 956 gol atarken, kalesinde bin 126 gol gördü.

Bu sezon yükseldiği 1. Lig'e daha önce 6 kez veda eden Manisaspor, 1977-1978, 1982-1983, 1985-1986, 1992-1993, 1994-1995 ve 2014-2015'te küme düşmüştü.

1. Lig'de en başarılı sezonunu şampiyon tamamladığı 2004-2005'te yüzde 59'luk galibiyet oranıyla yakalayan Manisaspor, 1994-1995'te ise yüzde 9,4 galibiyet oranıyla mücadele etti.

Ege temsilcisi daha önce 6 sezon Süper Lig'de yer almıştı.