ANTALYA (AA) - AYŞE YILDIZ - Antalya'da, yaklaşık 65 yıldır atletizmle uğraşan ve 19 yıldır Türkiye şampiyonluğunu kimseye kaptırmayan 79 yaşındaki Oktay Şensoy, 2017 Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

İstanbul'da, mahalle aralarında çocuklarla yarışarak atletizme başlayan, antrenmansız katıldığı ve 240 kişinin yarıştığı Atatürk Koşusu'nda dördüncü olan Şensoy, elemelerde başarılı olarak Fenerbahçe Spor Kulübüne seçildi. Yurt içi ve yurt dışında katıldığı yarışlarda çok sayıda altın, gümüş ve bronz madalya kazanan Şensoy, 10 yıl önce Antalya'ya taşındı.

Antalya Polisgücü Spor Kulübünün lisanslı sporcusu olan Şensoy, günün büyük bölümünü spora ayırarak, en az 8 kilometre koşuyor. 1 Ağustos'ta Denizli'de düzenlenen Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nda 5 bin metrede Türkiye şampiyonu olan Şensoy, eylül ayında Kosova'da düzenlenecek Balkan Şampiyonası'na hazırlanıyor.


- "Atletizme hiç ara vermedim"


Sabah erken saatlerde kalkarak, Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda koşan Şensoy, ağırlık olarak evinde kondisyon çalışmaları yapıyor.

Günde en az 8 kilometre koşan Şensoy, 2017 yılında Avrupa Veteranlar Şampiyonası'nda altın madalya kazanmayı amaçlıyor.

Oktay Şensoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ömrünün yaklaşık 65 yılını atletizme ayırdığını, Fenerbahçe Spor Kulübündeyken hem sporcu hem takım kaptanlığı yaptığını, katıldıkları yarışlardan madalyayla döndüklerini belirtti.

Sporun bir tutku, yaşam şekli olduğunu ifade eden Şensoy, "Türkiye'de benden daha yaşlı sporcu var ama spora hiç ara vermeden devam eden tek sporcuyum. Ömrümün sonuna kadar da sürdürmeyi hedefliyorum." şeklinde görüşlerini aktardı.


- "Yarışmada kalp krizi geçirdim"


İki yıl önce Denizli'de müsabakalarda koşarken kalp krizi geçirdiğini ancak bu durumu fark etmediğini dile getiren Şensoy, "Aynı gün formayla ameliyata girdim, dört damarım değişti. Yasaklanmasına rağmen, bir ay sonra tekrar koşmaya başladım ve doktorlarım hala şaşırıyor. Buna rağmen ara vermedim." diye konuştu.

79 yaşında olmasına rağmen hareket kabiliyetinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Şensoy, eşi ve çocuklarının da sporla ilgilendiğini söyledi. 2017 yılında Danimarka'da Avrupa Şampiyonası düzenleneceğine işaret eden Şensoy, "Avrupa Şampiyonası'nda yarışıp, birinci olmak istiyorum. Çünkü geçen sene İzmir'de yapılan Avrupa Şampiyonası benim için başarısız geçti. Yarım kalan hayalimi tamamlamak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Rakiplerinin de güçlü olduğuna değinen Şensoy, Avrupa Şampiyonası'na yaklaşık 20 ülkede sporcuların katılacağını, kendisinin 5 bin metrede yarışacağını anlattı.


- "Komşularım 'artık bırak' diyor"


Oktay Şensoy, haftalık ve aylık programlar yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bazen 10, 11 kilometre koştuğum oluyor ama 8 kilometrenin altına düşmüyorum. Tempomu artırmak için stadın yanı sıra yolda da koşuyorum. Doktor yasak getirdi ama ben duramıyorum, koşuyorum. Her madalyamı da doktoruma gösteriyorum, test yapıyor, iyi çıkıyor. Koşmazsam strese giriyorum, günün şartları yorucu oluyor. Emekliyim neticede, koştukça açılıyorum. Koşmak için yaşıyorum ve yaşamak için koşuyorum. Spor yapmak beni mutlu ediyor ve sağlığımı kesinlikle buna bağlıyorum. Komşularım 'artık bırak.' diyor. Baypastan sonra baskı yapıyorlar ama bırakmayacağım. 19 yıldır düzenli olarak Türkiye şampiyonu oluyorum. Madalya sayımı hatırlamıyorum, 8'i Balkan şampiyonluğu olmak üzere 500'ün üzerinde madalyam var. En büyük hayalim Avrupa Şampiyonası'nda koşmak. Altın madalya için de iddialıyım."

Şensoy, sponsor bulamadığı için bazı yarışmalara katılamadığını da sözlerine ekledi.