SAMSUN (AA) - MUSTAFA ÇAVUŞ - Uluslararası arenada çok sayıda madalya kazandığı halteri bıraktıktan sonra başladığı judoda da başarılar elde eden görme engelli sporcu Dursun Hayran, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda Türk bayrağını dalgalandırmak istiyor.

Rio'da +100 kiloda mücadele edecek milli judocu Dursun Hayran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halterde uluslararası organizasyonlarda 20 madalya kazandığını, son iki yıldır ise judo ile uğraştığını söyledi.

Olimpiyata iyi hazırlandığını, hedefinin ay-yıldızlı bayrağı göndere çektirmek olduğunu belirten Hayran, "Rio için hocalarımızla yoğun bir çalışma yaptık. Hocalarımıza çok teşekkür ediyorum bizi en güzel şekilde Rio'ya hazırladılar. Allah'ın izniyle bir aksilik olmazsa bayrağımızı göndere çekip İstiklal Marşımızı dünyaya dinletmek istiyoruz. Yüzümüzün akıyla şampiyonluğu kazanmak istiyoruz." diye konuştu.


- "Beni yenen arkadaşıma teşekkür ediyorum"


Sivas'ta çiftçilik yapan ailenin üç çocuğundan biri olan milli sporcu, antrenman sırasında ikili mücadelede kız arkadaşına yenildikten sonra halteri bırakmaya karar verdiğini belirtti.

Halterin ardından judoya başlamasına vesile olan arkadaşına teşekkür eden milli sporcu şöyle konuştu:

"Spora halter ile başladım. Halterde birçok madalya kazandım. Bu madalyalar arasında dünya ikinciliği ve üçüncülüğü, Avrupa şampiyonluğu var. Toplamda 20 uluslararası madalya kazandım. Bir gün antrenmandan sonra ikili mücadelede kız arkadaşıma yenilince judoya başladım. Yenildikten sonra kendi kendime 'halterde güç var ama kontrolsüz güç, güç değildir' dedim. Judoda elde ettiğimiz gücü kontrollü bir şekilde kullanmayı öğrendim. Arkadaşım beni yenmeseydi olimpiyatlara gidemeyecektim. Judo diye düşüncem olmayacaktı. Beni yenerek judoya başlamama vesile olan arkadaşıma teşekkür ediyorum."

Judoya iki yıl önce başladığını, ilk katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya elde ettiğini, daha sonra sadece bir kez ikinci olduğunu aktaran Hayran, "Ardından bütün Türkiye şampiyonalarında altın madalya kazandım. Yine judoda Avrupa üçüncülüğü ile dünya beşinciliği elde ettim. Amacım Rio'da bayrağımızı dalgalandırmak." diye konuştu.

Görme Engelli Judo Milli Takımı Antrenörü Osman Gökçül ise sporcusu ile bir yıldır çalıştıklarını, birçok başarı elde ettiklerini söyledi.

Hedeflerinin Rio'da takım halinde madalyalar kazanmak olduğunu aktaran Gökçül, "Takımımıza güveniyoruz, olimpiyatlara iyi hazırlandık. İnşallah yüzümüzün akıyla Rio'da madalyalar kazanmak istiyoruz. Bunu başaracak güçteyiz." ifadelerini kullandı.