İSTANBUL (AA) - EMRAH OKTAY - Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Selçuk Çebi, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda alacakları madalyalarla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine direnen halkın yüzünü güldürmek istediklerini söyledi.

Rio'da grekoromen stil 75 kiloda mücadele edecek Selçuk, Türk halkının demokrasi nöbetlerinde sabahlara kadar vatanına sahip çıktığını aktararak, "Alacağımız madalyalarla, vatan için tankın altına yatan, gözü kara, inançlı kişilerin yüzünü güldürmek istiyoruz." dedi.

Terörü, darbeyi, vatanı ve milleti bölmeye çalışanları lanetlediklerini kaydeden Selçuk, şöyle devam etti:

"Çocuk, babasız yapabilir ama anasız yapamaz. Vatan, bizim anamızdır. Biz, vatansız yapamayız. Türk halkı olarak burada doğduk, burada yaşıyoruz ve burada öleceğiz. Başka yerimiz yok. Biz, başka devletler gibi değiliz. Ondan dolayı ülkemize ve vatanımıza sahip çıkacağız. Bu ortamda olimpiyatlarda alabileceğimiz bir şampiyonlukla insanımızı mutlu edebilirsek ne mutlu bize. İnşallah böyle olayları bir daha yaşamayız. Türk halkı, sabahlara kadar ülkesine, bayrağına ve demokrasisine sahip çıkıyor. Biz onların bir evladıyız. Biz de sahip çıkmaya çalışıyoruz. İnşallah olimpiyatlarda onların yüzünü güldürürüz."


- "Beklentimiz altın madalyaları artırmak"


Güreşte, 6 serbest, 3 grekoromen ve 5 kadın olmak üzere 14 sporcuyla olimpiyatlara katıldıklarını vurgulayan deneyimli güreşçi, "Güreş olarak bu zamana kadar olimpiyatlarda 28 altın madalya aldık. Rio Olimpiyatları'ndan beklentimiz bu altın madalyaları artırmak. Daha fazlasını istiyoruz. İnşallah bunu başarırız. Bunu yapabilecek güçteyiz." diye konuştu.

Selçuk Çebi, FETÖ'nün darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlar nedeniyle buruk antrenmanlar yaptıklarını anlatarak, "Vatan hainlerini bu ülkede görmek çalışmalarımızı etkiledi. Ülke olarak birlik ve beraberliği gösterdik, 81 ilde vatanı sahiplendik. Halkımız bunu yaptıysa, bizim de olimpiyatlarda başarılı olmamız lazım. Bu süreçte halkımıza en azından madalya hediye edebilirsek ne mutlu bize. İnandıktan sonra bunu başarabiliriz. Başaracağız da." ifadelerini kullandı.


- "Madalya alacağımıza inanıyoruz"


Selçuk Çebi, Güreş Milli Takımı'ndaki sporcuların rakiplerinden üstün olduğuna inandığını belirterek, imanın da verdiği güçle madalya alacaklarını söyledi.

Takım olarak çok iyi çalıştıklarını vurgulayan Selçuk, sözlerini şöyle tamamladı:

"2012 Londra Olimpiyatları'nda güreşmiştim. Kesin madalya kazanacağım gözüyle bakılıyordu. O atmosferi kaldıramadım ama şimdi daha tecrübeliyim. 2012'ye göre tecrübelerimi ve madalyalarımı artırarak Rio'ya gidiyorum. Güreşte her zaman madalya çıkacaktır. Bizden önce çok madalya alan sporcu vardı. 'Onlardan sonra güreş biter' dediler ama bizler çıktık. Güreş, asla madalyasız olmaz. Taha, Rıza, Cenk, Selim, ben, olimpiyata giden 5 kızımız... Hepimiz madalyaya yakınız. Yeter ki inanalım. Çok iyi çalıştık. Rakiplerimizden üstün olduğumuza inanıyoruz. Bir üstünlüğümüz de imanımız. İmanın da verdiği güçle madalya alacağımıza inanıyoruz. Halkımız bizden hayır dualarını eksik etmesin. Özellikle güreşte çok madalya alacağız."


- Kariyerinde olimpiyat madalyası eksik


Katıldığı birçok şampiyonada birincilik elde ederek altın madalyayla dönen Trabzonlu milli güreşçi Selçuk Çebi'nin kariyerinde sadece olimpiyat madalyası eksik.

Beş kez dünya, bir kez de Avrupa şampiyonu olan 34 yaşındaki milli güreşçinin kariyerinde elde ettiği önemli başarılar şöyle:

YılOrganizasyon Derece
1998Dünya Şampiyonası 1
1999 Dünya Şampiyonası 1
2001Dünya Şampiyonası 3
2002 Avrupa Şampiyonası 1
2002 Dünya Kupası 1
2005 Dünya Üniversiteler Şampiyonası 1
2006 Dünya Üniversiteler Şampiyonası 1
2007 Almanya Grand Prix 3
2009 Avrupa Şampiyonası 3
2009 Dünya Şampiyonası 1
2010 Dünya Şampiyonası 1
2011 Dünya Şampiyonası 2
2012 Altın Grand Prix 2
2013 Vehbi Emre&Hamit Kaplan Turnuvası 1
2013 Dünya Kupası 1
2014 Vehbi Emre&Hamit Kaplan Turnuvası 3
2014 Avrupa Şampiyonası 2
2014 Dünya Şampiyonası 3
2015 Dünya Şampiyonası 1
2016 Olimpiyat Kalifikasyonu 1
2016 Almanya Grand Prix 1