ANKARA(AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nin altyapısından yetişen ve A takıma kadar yükselen futbolcularına bir yenisi daha eklendi.

Başkent ekibinin geçen sezon A takımla idmanlara çıkan Serdarcan Eralp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon öncesi kamp çalışmalarında elinden geleni yaptığını belirterek çok mutlu olduğunu söyledi.

Gençlerbirliği macerasının, bir maçta kendisini izleyen başkent ekibi yöneticilerin altyapıya almasıyla başladığını ifade eden 19 yaşındaki futbolcu, "Hocalarım, Batıkent'te oynadığım bir maçta beni beğenmiş. 15 yaş altı takımından itibaren her kademede Gençlerbirliği arması için mücadele ettim. Tek bir hedefim vardı, A takıma yükselip kalıcı olmak. Şimdi ilk aşamayı gerçekleştirdim. Bunun için çok çalıştım, kalmak için daha da çok çalışacağım.'' diye konuştu.

Teknik direktör Mehmet Özdilek'in Gençlerbirliği'nde görev yaptığı dönemde Etimesgut Belediyespor ile oynanan kupa maçında kendisine forma verdiğini dile getiren Serdarcan, "O maçı hiç unutmuyorum, kar yağıyordu. Nasıl oynadım, ne yaptım hala tam olarak hatırlamıyorum. Ama heyecandan pas hataları yaptığımı biliyorum." ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği A Takımı'yla antrenmana çıkmak çok güzel olduğunu dile getiren Serdarcan, "A takımdaki futbolcularla sahada yan yana oynamak ise bambaşka bir şey.'' değerlendirmesinde bulundu.


- "Gençlerbirliği ailesi"


Gençlerbirliği'nin, Ankara'da futbola meraklı çocuklar için bir şans olduğunu söyleyen Serdarcan, kırmızı-siyahlı ekibi "aileye" benzetti.

Başkent ekibinde altyapıdan çıkan çok sayıda futbolcunun A takımda şans bulabildiğine dikkati çeken Serdarcan, "Altyapıdan gelmiş bir futbolcu olarak Gençlerbirliği isminin, armasının benim için önemi çok büyük. Aile ortamında yetiştik. O aile ortamını A takımda da gördüm." şeklinde konuştu.

A takıma çıktığı ilk zamanlarda doğal olarak biraz çekingenlik yaşadığını dile getiren Serdarcan, "Ağabeylerim bana çok yardımcı oldu ve şu anda da kendimi geliştirmem için destek oluyorlar.'' diyerek sözlerini tamamladı.