KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneğinin (TÜFAD) ortaklaşa düzenlediği "Mevlana'nın Hoşgörüsüyle 15 Temmuz Demokrasi Günü Türkiye Yıldızları Futbol Şöleni" 45 ilden yaklaşık 500 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

TÜFAD Başkanı İsmail Dilber, Konya Atatürk Stadı'ndaki törende, ülkenin geleceği olan çocukların kendilerine umut verdiğini söyledi.

Çocuklara güvendiklerini belirten Dilber, "Dernek olarak, 'Çocuğun ve topun olduğu her yerde TÜFAD vardır' sloganıyla tüm sporcularımıza müsabakalarda başarılar dileriz." dedi.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de ülkenin geleceği olan sporculara ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını vurguladı.

Çocuklara önlerindeki yılları güzel geçirmeleri tavsiyesinde bulunan Şahin, şunları kaydetti:

"Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bu coğrafya insanlık tarihi boyunca hep zordur çünkü insanlık tarihinin en eski yerleşim yerlerindendir. 11 bin yıllık insanlık tarihinde 11 medeniyet geçmiştir bu coğrafyadan. Çeşitli kültürlerin birikimleri var Anadolu'da. Kıtaların birleşme noktası olmasından da büyük öneme sahiptir. Tüm dünyanın gözü Türkiye'nin üzerindedir. Bu nedenle birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Bizler geldik gidiyoruz. Yarın bu ülkeyi sizlere emanet edeceğiz. Koltuklarımızı teslim edecek altın değerinde çocukları, sizleri arıyoruz. Bu açıdan kendinizi geliştirmenizi ve bu ülkeye hizmet etmenizi bekliyoruz. Birleştirici yönlerimizi bulmalıyız. Birbirinize iyi sarılın, birbirinizi kucaklayın. Bu millet eğer dimdik ayakta kalacaksa insanlık tarihindeki yerini devam ettirecekse ancak birlikteliğiyle bunu gerçekleştirebilir."

TÜFAD Konya Şubesi Başkanı İsmet Karababa ise şenlik sayesinde demokrasiye sevgiyi Mevlana'nın hoşgörüsüyle buluşturduklarını ifade ederek, "Türkiye genelinden 45 ilden 42 takımın katıldığı futbol şöleninde 12 yaşında yaklaşık 500 sporcumuz mücadele etti. Sporcular, üç ayrı sahada 84 müsabakaya çıkarak ter döktü." diye konuştu.