Fenerbahçe'de yöneticiler Hollandalı tecrübeli teknik adam Dick Advocaat'ı takımın başına getirme kararı kıldı. Taraflar anlaşma sağladı.

Dick Advocaat da, Fenerbahçe'yle görüştüğünü doğruladı.

Kulüp takımı çalıştırmayı bir süre önce bıraktığını belirten 68 yaşındaki teknik adam, "Ancak Fenerbahçe bana inanılmaz bir teklifle geldi. Ben de kabul ettim. Böyle büyük bir kulübün böyle müthiş teklifi asla reddedilemezdi. Konuyla ilgili daha sonra uzun bir açıklama yapacağım." dedi.

Advocaat'ın ilk uçakla Amsterdam'dan İstanbul'a geleceği öğrenildi.

Hollanda Futbol Federasyonu da Advocaat'ı açıkladı

Hollanda Futbol Federasyonu, Dick Advocaat'ın milli takımdaki görevini bıraktığını resmen açıkladı.

Hollanda Futbol Federasyonu, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ile anlaştığı öne sürülen Dick Advocaat'ın Hollanda Milli Takımı yardımcı antrenörlüğü görevinden resmen ayrıldığını bildirdi.

Dick Advocaat kimdir?

Dirk Nicolaas Advocaat 27 Eylül 1947 doğumlu, orta saha mevkiinde forma giymiş Hollandalı eski futbolcudur, Advocaat şu an teknik direktörlük yapmaktadır. Futbola Hollanda’da başlayan Advocaat, ülkesinin dışında ABD’de ve Belçika’da da görev almıştır. Futbolu bıraktıktan sonra çok başarılı bir antrenörlük kariyerine sahip olan Advocaat, Rusya’nın Zenit St. Petersburg takımıyla finalde Glasgow Rangers takımını yenerek UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupasını kazanmıştır. 17 Mart 2015 tarihinde Premier Lig ekiplerinden Sunderland’in Gus Poyet’ten boşalan teknik direktörlük görevine getirilmiştir.

Adı: Dirk Nicolaas Advocaat
Doğum tarihi: 27 Eylül 1947
Doğum yeri: Lahey / Hollanda
Çalıştırdığı takımlar: Hollanda milli takımı yardımcı antrenörü (2 kere), Haarlem, Schiedam, Dordrecht, Hollanda (3 kere), PSV Eindhoven (2 kere), Rangers, Borussia Mönchengladbach, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, Zenit, Belçika Milli Takımı, Rusya, Az Alkmaar

Kaynak: Haber7