Türkiye'nin mücadelede edeceği EURO 2016 Fransa'da maçları yerinden izlemek isteyen Türk taraftarların biletleri için yapılacak çekilişte Milli Takım Taraftar Kulübü üyelerinin ayrıcalıklı olacağı açıklandı.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "UEFA EURO 2016'nın biletleri geçmişte olduğu gibi katılan federasyonlar tarafından değil UEFA tarafından satılacak. Milli takımlara maç başı stadyumun %20'si kadar bir yer ayrılıyor. Bu 30 bin kişilik bir stadyumda sadece 6000 bilet anlamına geliyor. Turnuva için toplam 2,5 milyon bilet basıldı ve 1 milyonu geçtiğimiz sene içerisinde satılmış durumda." denildi.

Biletlerin satışının yapılacağı internet sitesinin de belirtildiği ve Türkiye'ye ayrılan biletlerinin satış zamanının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Biletler http://www.uefa.com/uefaeuro/finals/ticketing/index.html adresinden satılacak. Bilet fiyatları ise grup maçları biletleri 25 Euro ile 145 Euro arasında değişecek. A Milli Takımımızın grupta oynayacağı 3 maçın biletleri için 14 Aralık 2015 günü UEFA'nın bilet satış sitesinde talep toplanmaya başlanacak."

EURO 2016 Fransa'da maç programı 12 Aralık'ta Paris'te yapılacak kura çekiminde belirlenecek. Grup maçlarının tarihleri ve yerleri de o gün belli olacak. UEFA, 14 Aralık'tan itibaren Türkiye'ye ayrılan biletleri satışa çıkaracak ve talepleri toplayacak. Gelen bilet talepleri, bilet sayısını geçtiği takdirde UEFA tarafından bir çekiliş yapılacak ve bu çekilişte kazanan futbolseverler bilet satın almaya hak kazanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun, tarihinde ilk kez oluşturduğu Milli Takım Taraftar Kulübü sayesinde kulüp üyelerine daha fazla şans verilmesi sağlayacak. Taraftar Kulübü üyeleri çekilişte önceliklendirilecek.

Futbolseverler, Milli Takım Taraftar Kulübü'ne taraftarkulubu.tff.org adresinden kolayca üye olabilir ve bilet çekilişinde önceliğin yanı sıra pek çok özel ayrıcalıktan yararlanabilir.

MİLLİ TAKIM TARAFTAR KULÜBÜ ÜYELİK BEDELİ 40 TL

Türkiye Futbol Federasyonu'nun ilk kez uygulamaya koyduğu Milli Takım Taraftar Kulübü uygulamasının İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkeler de bulunduğu belirtilirken, üyelik bedelinin ise 40 TL olduğu açıklandı.

TFF'nin 2012 yılından bu yana sürdürdüğü Milli Takım taraftarlığı projesi kapsamında planlanan projesinin UEFA EURO 2016'da futbolseverlerin daha fazla bilet şansına sahip olması için öne çekildi.

Milli Takım Taraftar Kulübü üyelerinin milli takım lisanslı ürünlerine indirimli sahip olma hakkı, Milli Takım'ın 2016 yılından itibaren oynayacağı maçlarda öncelikli bilet hakkı, TFF sponsorlarının özel kampanyalarından faydalanma, A Milli Takım antrenmanları izleme ve deplasmanlara gelme gibi şanslara sahip olacak.

MİLLİ TAKIM TARAFTAR KULÜBÜ AÇILDI

Bu arada Türkiye Futbol Federasyonu, Milli Takım taraftarlarını bir araya getirmek ve fırsatlardan yararlanmalarını sağlamak için Milli Takım Taraftar Kulübü'nü açtı.

Taraftar Kulübü'ne üye olan futbolseverler öncelikle UEFA EURO 2016 biletleri için düzenlenecek çekilişte daha yüksek kazanma şansı ve TFF Online Mağaza'dan %10 indirim kazanma hakkına sahip olacak. Taraftar Kulübü üyeleri daha fazla fırsatın yanı sıra ödüllü yarışmalara katılma hakkı ve Milli Takım biletlerinde öncelik hakkına da sahip olacaklar.

14 Aralık'ta satışa çıkacak UEFA EURO 2016 biletleri için yapılacak çekilişte de Milli Takım Taraftar Kulübü üyelerinin ayrıcalıklı olacağı açıklandı. TFF, kulübe üye olan ve bilet almak isteyen futbolseverlerin bilgilerini UEFA ile paylaşacak ve özel bir sistemle bu kişilere yapılacak çekilişte daha yüksek kazanma şansı sağlanacak.

Bilindiği üzere kısıtlı sayıda satılacak UEFA EURO 2016 biletlerinin tüm satış ve gönderim işlemleri UEFA tarafından yapılacak.

UEFA EURO 2016'nın bilet fiyatları şöyle:

Açılış maçı:
1. kategori: 595 euro
2. kategori: 395 euro
3. kategori: 195 euro
4. kategori: 75 euro

Grup maçları son 16 turu:
1. kategori: 145 euro
2. kategori: 105 euro
3. kategori: 55 euro
4. kategori: 25 euro

Çeyrek finaller:
1. kategori: 195 euro
2. kategori: 135 euro
3. kategori: 85 euro
4. kategori: 45 euro

Yarı finaller:
1. kategori: 495 euro
2. kategori: 295 euro
3. kategori: 165 euro
4. kategori: 65 euro

Final maçı:
1. kategori: 895 euro
2. kategori: 595 euro
3. kategori: 295 euro
4. kategori: 85 euro

Kaynak Haberler.com