MERSİN (AA) - Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan Turkcell Süper Kupa maçı öncesinde Mersin'den taraftar götürürken, Niğde'nin Ulukışla ilçesinde iki grup arasında çıkan kavgada otobüsü büyük zarar gören turizm firmasının sahibi olayın şokunu yaşıyor.

Silifke ilçesinde turizm firması sahibi olan Ruhi Tol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maç günü ilçeden Konya'ya götürmek üzere Beşiktaş taraftarı 50 yolcu aldıklarını belirterek, taraftarları taşıyan otobüsün Ulukışla mevkisine geldiği sırada aracın, iki taraftar grubu arasında çıkan kavganın ortasında kaldığını anlattı.

Olay sırasında neredeyse aracın kırılmadık tek bir camının kalmadığını aktaran Tol, şöyle konuştu:

"Biz ekmeğimizin peşinde olan insanlarız. Spor sevgi, barış, dostluk demektir ama hiç barış, sevgi, dostluk olmadı bu saldırıyla. Ekmek teknemize saldırdılar. Biz bu aracı 200 bin liraya almıştık. Aracımızın zararının karşılanmasını istiyoruz, yaptıracak imkanımız yok. Bu hain saldırıyı yapanların bir an önce yakalanmasını istiyoruz. Devletimize güveniyoruz. Kendim de Galatasaray taraftarıyım ama bunu yapanlar asla taraftar olamaz."

Otobüsün şoförü Sait Kaynarpınar da yola çıktıklarında herhangi bir sorun olmadığını belirterek, Ulukışla yakınlarında iki taraftar grubunun kavgasında, aracın çok büyük zarar gördüğünü ve hareket edemez hale geldiğini kaydetti.