ERZURUM (AA) - YUNUS OKUR - Erzurum'da kampa giren Curling Milli Takımı, 2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali'nde (EYOWF 2017) Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek amacıyla çalışmalarına başladı.

Türkiye Buz Pateni Federasyonundan ayrılarak özerkleşen Curling Federasyonu, milli takımdaki eski sporculara yeni yetenekli gençleri de ekleyerek EYOWF hazırlıklarına Erzurum'da start verdi.

Erzurum Curling Salonu'nda çalışan milli sporcular, deneyimli antrenörler eşliğinde günde yaklaşık 6 saat antrenman yapıyor.

Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli takımın kamp çalışmalarına bir ay önce başladığını söyledi.

Takıma yeni yetenekli gençleri de kazandırarak milli takımı oluşturduklarını ifade eden Şebin, şöyle konuştu:

"Okul ligleri başladıktan sonra sporcu sayımızı Erzurum'da bin kişiye çıkarmayı hedefliyoruz. EYOWF'a çok kısa bir süre kaldığı için 50 kişilik bir grup içerisinde elemeler yaparak en son 10 kişiyle organizasyona katılacağız. Doğrusu EYOWF'ta işimiz çok zor. Hayalciliğe kapılmanın anlamı yok. Burada yarışacak 6 ülke dünyada 600 yıldır bu sporu yapan ülkeler. Bizden çok iyiler ve ilerdeler. Bizim yetenek konusunda hiçbir sıkıntımız yok."


- "Amacımız Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek"


Federasyon başkanı Şebin, sporcularının çok yetenekli olduğunu ancak turnuva ve antrenman eksiklerinin bulunduğunu belirterek, antrenman eksiklerini gidermek için yoğun kamp çalışmaları yaptıklarını anlattı.

Eksiklerine rağmen Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini vurgulayan Şebin, şunları kaydetti:

"Antrenman eksikliğini en kısa zamanda telafi etme yoluna giderek EYOWF'ta Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etme amacındayız. Günde iki antrenman yapılıyor. Sabah 3 saat, öğleden sonra 3 saat antrenman yapılıyor. Kondisyon ve uygulama antrenmanlarımız var. Hocalarımız yıllardır bu işin içinde, hem teknik hem de akademik yönden yeterli. Şubat ayına kadar kamplarımız yoğun bir şekilde devam edecek. Arkadaşlarımız bu antrenmanlar sayesinde bu işe motive olup kendilerine bir hedef koyacaklar. Bu hedef de Türkiye'yi EYOWF'ta en iyi şekilde temsil etmek olacak."

2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali, 11-18 Şubat tarihlerinde Erzurum'da düzenlenecek.