İngiltere'de Manchester City, İspanya'da Barcelona, Almanya'da Bayern Münih, İtalya'da Juventus, Fransa'da ise Paris Saint-Germain (PSG), puan tablosunun zirvesindeki yerlerini korudu.

- Premier Lig

İngiltere Premier Lig'in 31. haftası, İngiltere Federasyon Kupası (FA Cup) maçları nedeniyle 4 karşılaşmayla devam etti.

Liverpool konuk ettiği Watford'u 5-0 yenerken, yıldız futbolcusu Muhammed Salah attığı 4 golle maça damga vurdu.

Milli futbolcu Cenk Tosun'un, takımının 2 golünü de attığı maçta Everton konuk olduğu Stoke City'yi 2-1 yenerek 2018'deki ilk deplasman galibiyetini aldı.

Ligde oynanan diğer maçlarda Bournemouth sahasında West Bromwich Albion'ı 2-1, Crystal Palace ise deplasmanda Huddersfield'ı 2-0 mağlup etmeyi başardı.

81 puanı bulunan lider Manchester City'yi, 65 puanlı Manchester United, bir maç fazlası olan 63 puanlı Liverpool, 61 puanlı Tottenham ve 56 puanlı Chelsea takip etti.

- La Liga

Avrupa'nın 5 büyük liginin tek namağlup takımı Barcelona konuk ettiği Athletic Bilbao'yu 2-0 yendi.

Villarreal konuk ettiği lig ikincisi Atletico Madrid'i 2-1 yenerken, ev sahibinin iki golünü de maça 74. dakikada giren milli futbolcu Enes Ünal kaydetti.

Real Madrid, Portekizli yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo'nun 4 gol attığı maçta Girona'yı 6-3 mağlup etti. Ronaldo, kulüp ve milli takım formalarıyla 50'nci "hat-trick"ine imza attı.

Haftanın bir diğer önemli maçında Valencia ağırladığı Deportivo Alaves'i 3-1'lik skorla geçti.
Ligin 29. haftası sonunda 75 puan toplayan Barcelona'yı, Atletico Madrid 64, Real Madrid 60 ve Valencia 59 puanla izledi.

- Bundesliga

Beşiktaş'ı UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda eleyen Bayern Münih, deplasmanda Leipzig'e 2-1 yenilerek 13 maç sonra kaybetti.

Schalke 04 deplasmanda Wolfsburg'u, Borussia Dortmund sahasında Hannover 96'yı 1-0 mağlup etti.

Tayfun Korkut'un çalıştırdığı Stuttgart, Freiburg deplasmanından 2-1 galip ayrıldı.

Bundesliga'nın 27. haftasının ardından 66 puanı bulunan Bayern Münih, Schalke 04'ün 17, Borussia Dortmund'un 18 puan önünde liderliğini sürdürdü.

- Serie A

Geçen hafta liderliği Napoli'den devralan Juventus, deplasmanda SPAL ile golsüz berabere kaldı.

Liderin en yakın takipçisi Napoli sahasında Genoa'yı 1-0 yendi. Başkent ekibi Roma, milli futbolcu Cengiz Ünder'in son 7 dakika forma giydiği maçta deplasmanda Crotone'yi 2-0 mağlup etti.
Inter deplasmanda Sampdoria'yı 5-0 yenerken Arjantinli golcüsü Mauro Icardi 4 gole imza attı.

Milan ise sahasında Chievo'yu 3-2 ile geçerken ev sahibinin ilk golünü milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu kaydetti.

Ligde 29 hafta sonunda Lider Juventus 75, Napoli 73, Roma 59, Inter ise 55 puana sahip.

- Ligue 1

Fransa'da, Paris Saint-Germain ve Angers ligde 31. karşılaşmalarına çıkarken, diğer takımlar 30. maçını oynadı. PSG deplasmanda Nice'i 2-1 yendi.

Liderin en yakın takipçisi Monaco ağırladığı Lille'i 2-1 mağlup etti.

Haftanın dikkati çeken maçında Olympique Lyon deplasmanda Olympique Marsilya'yı 3-2'lik skorla geçti.

Bir maç fazlası bulunan PSG, 83 puanla zirvedeki yerini korurken, Monaco 66, Olympique Marsilya 59 ve Olympique Lyon 57 puanla başkent ekibinin arkasında sıralandı.

AA