ERZURUM (AA) - İLHAMİ ERKILIÇ - Denizli'den 13. Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası'na katılan sporcularıyla Erzurum'a gelen milli hakem ve antrenör Alim Yeşiltaş, gündüzleri ambulans şoförlüğü yapıyor, izin günlerinde ise genç yetenekleri milli takıma hazırlıyor.

Denizli'de yaşamını sürdüren milli hakem ve 2. kademe karate antrenörü Alim Yeşiltaş (48), Erzurum'da bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Karate Şampiyonası'na katılan sporcularıyla Erzurum'a geldi.

Erzurum'da söz konusu şampiyonada mücadele eden sporculara antrenörlük yapan ve 36 yıldır karate sporuyla uğraşan Yeşiltaş, Denizli'de gündüzleri ambulans şoförlüğü yapıyor, izinli günlerinde ve özellikle akşam saatlerinde spor salonlarında yaşı 18'den küçük çocuklara karate öğretiyor.

Sporcularının bazıları Karate Milli Takımı'na girme başarısı gösteren Yeşiltaş, işinden artan zamanlarda gezmek, dinlenmek ya da ailesiyle vakit geçirmek yerine sporcuları ve sevdiği karate sporu ile ilgilenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Antrenör Alim Yeşiltaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşamını sürdürdüğü Denizli'de 112 Acil Servis'te ambulans şoförlüğü yaptığını anımsattı. Denizli'de haftanın 3 günü ambulans şoförlüğü yaparak can kurtarmaya çalıştığını anlatan Yeşiltaş, izinli günlerinde ise çocukluktan beri severek ilgilendiği karate sporunu çocuklara öğretmeye çalıştığını söyledi.

Yeşiltaş, gündüzleri ambulans şoförlüğü, akşam saatlerinde ise karate antrenörlüğü yaptığını belirterek, "36 yıldır karate ile ilgileniyorum. 26 yıldır da hem antrenörlük hem ambulans şoförlüğü yapıyorum. Spor yapmak ve öğretmekten mutluluk duyuyorum. Karate yapmaktan çok mutluyum. 112 Acil Servis'te ambulans şoförüyüm, 1 gün çalışıyor, 3 gün de izinliyim. İzinli günlerimi sporcularıma harcıyorum. Çocuklarımla beraber oldum mu ruhum dinleniyor." dedi.

Sporcularına genelde haftanın 3 günü akşamları 2 saat antrenman yaptırdığını dile getiren Yeşiltaş, müsabakaların olacağı dönemlerde ise gündüz vakitlerinde de antrenmana çıktıklarını ifade etti.


- "Özel çalışmalarla başarı elde ettik"


Alim Yeşiltaş, sporcularını karate maçlarına götüreceği dönemlerde antrenmanlarını yoğunlaştırdıklarını anlatarak, "Maça veya turnuvalara gideceksek haftada 3 gün akşamları 2 saat antrenman yaptığımız gibi gündüz de belirli saatlerde çalışmalar yapıyoruz. Bu özel çalışmalarla başarı elde ettik. Şu anda karate öğrencilerimden birçok Türkiye ve Balkan şampiyonu var. Avrupa üçüncüsü sporcum var." diye konuştu.

Yetiştirdiği sporcuları birincilik kürsüsünde gördüğü zaman en büyük mutluluğu yaşadığını ifade eden Yeşiltaş, şunları kaydetti:

"Herkesin istirahat şekli farklıdır. Ben çocuklarımla beraber oldum mu ruhum dinleniyor. Onlara bir şeyler verebilmek benim için mutlulukların en büyüğü. Onları birincilik kürsüsünde görebilmek benim için sevinçlerin, mutlulukların en büyüğü. Eğer geleceğimiz olan çocuklara bir katkıda bulunabiliyorsam ne mutlu bana. Çocuklara sokakta kavgayı değil tatamide yarışmayı öğretiyoruz. Yarışma ruhunu aşılıyoruz. En büyük hedefimiz 2020 Olimpiyatları'nda birincilik elde edip bayrağımızı göklerde dalgalandırmak."

Yeşiltaş, Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası'na 4 sporcusuyla katıldığını belirterek, organizasyondan altın madalya alarak Denizli'ye dönmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Denizli'den şampiyonaya katılmak için Erruzum'a gelen 11 yaşındaki Aslı Başak Pehlivan da 4 yıldır antrenörü Yeşiltaş ile karate yaptığını belirterek, "Hocam ambulans şoförü, izinli olduğu günlerde bizi çalıştırıyor. Onun sayesinde buralara geldim. Karatede Türkiye ikincisi ve Balkan şampiyonu oldum. Eğer antrenörüm olmasaydı buralara gelemezdim. İzinli olduğu günlerde zamanının çoğunu bizimle geçiriyor. Hedefim 2020 Olimpiyatları." dedi.