DÜZCE (AA) - Spor Toto Süper Lig'in yeni takımlarından Alanyaspor, 2016-2017 sezonunun hazırlıklarını, Düzce'de sürdürüyor.

Topuk Yaylası Tesisleri'nde çalışmalarına devam eden Akdeniz ekibi, teknik direktör Hüseyin Kalpar yönetiminde antrenman yaptı.

Isınma hareketleriyle başlayan antrenman, kuvvet, dar alanda pas, minyatür kale maç ve koordinasyon çalışmasıyla sona erdi.

Turuncu-yeşilli ekip, yarın PTT 1. Lig takımlarından Eskişehirspor'la hazırlık maçında karşılaşacak.

Teknik direktör Kalpar, antrenmanın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzel ve verimli bir çalışma dönemi geçirdiklerini söyledi.

Ligin ilk haftasında oynayacakları Beşiktaş maçına iyi bir şekilde hazırlandıklarını belirten Kalpar, "Yeni bir takımız ve aramıza katılan çok sayıda oyuncu var. Uyum sürecini asgariye indirmeye çalışıyoruz. Yeni bir takımın bu günleri atlatması çok kolay değil ama inanıyorum ki biz kolay atlatacağız. Hızlı bir şekilde uyumu sağlamaya çalışıyoruz." dedi.


- "İki veya üç mevkiye takviye yapacağız"

Hüseyin Kalpar, kendisinin ve kulüp yöneticilerinin transfer konusunda çalışmalar yürüttüğünü aktardı.

İki veya üç mevkiye transfer yapacaklarını ifade eden deneyimli teknik adam, "Bu mevkileri tamamladığımızda, herhangi bir şekilde oyuncu arayışı içerisinde olmayacağız. İnşallah yakın bir tarihte transfer çalışmalarımızı tamamlarız. " değerlendirmesinde bulundu.


- "Süper Lig'i çok iyi bilen birisiyim"

Uzun yıllar Süper Lig takımlarında görev aldığını hatırlatan Kalpar, "Süper Lig'i çok iyi bilen birisiyim. Uzun yıllar bir çok takımı çalıştırdım. Daha sonra PTT 1. Lig'de çalışmaya başladım. Alanyaspor'da bir ilki yaşadık ve yaşattık. Bu takımın tarihinde yer alan bir teknik adam oldum. Bu benim onur duyduğum bir durum. Beni herkes PTT 1. Lig'de takımları şampiyon yapan hoca olarak tanıyor. Bu, benim için çok güzel ama Süper Lig'de de başarılarım var ve bu başarıları Alanyaspor'la da yaşayacağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.