AYDIN (AA) - Tarihinde ilk kez Spor Toto Süper Lig'e yükselen Alanyaspor ile Beşiktaş'ın karşılaşması, Alanyaspor kalecisi Haydar Yılmaz'ın Koçarlı ilçesindeki köyüne televizyon ve yayıncı kuruluş aboneliği hediye etmesiyle birlikte hemşehrileri tarafından heyecanla izlendi.

Süper Lig hediyesi olarak Sabuca köyü kahvesine, maçlarının izlenebilmesi için bir televizyon ile yayıncı kuruluş aboneliği satın alma sözünü yerine getiren kaleci Yılmaz, hemşehrilerine köy kahvesinde ilk kez Süper Lig maçları izleme fırsatı sundu.

İlk maçını Beşiktaş'la oynayan Alanyaspor kalecisi Yılmaz, karşılaşma sırasında kurtarış yaptığı zaman, köylüler ayağa kalkıp Yılmaz'ı alkışladı.

Köy kahvesinde oğlunun maçını izleyen baba Fethi Yılmaz oğluyla gurur duyduğunu ifade etti. Baba Yılmaz, "Oğlum bugünlere toz toprağın içinde oynayarak geldi. Oğluma hep destek verdim. Onu süper ligde görmek anlatılamayacak bir duygu" ifadelerini kullandı.

Kahvehane işletmecisi Şakir Menteş de Alanyaspor maçlarının ücretsiz olduğunu belirterek, "Haydar benim çocukluk arkadaşımdır. Kendisi bize söz verdi ve bunu da yerine getirdi. Bugün Beşiktaş'a mağlup oldular ama inanıyorum ki ligde çok başarılı olacaklar. Kendisi köyümüzün gururu oldu." ifadelerini kullandı.