BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in merkez Karesi Belediyesi tarafından bu yıl 36'ncısı düzenlenen Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri yarın başlayacak.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kurtdere Er Meydanı'nda düzenlediği basın toplantısında, etkinliğin Balıkesir'in tanıtımı için önemli olduğunu söyledi.

Yılmaz, parti farkı gözetmeksizin tüm siyasi liderlere davetiye gönderdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kurtdereli Yağlı Güreşleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Yücel Yılmaz, AK Parti meselesi değil, bu Balıkesir meselesidir. Edirne, 655 yıldır güreşlerle anılıyor. Bizim de yıllarca anılacak yatırımlar yapmamız, insanların da bu güreş sporuna er meydanına sahip çıkması gerekiyor. 12 ay boyunca güreş sporunun devam etmesini istiyoruz. 'Edirne'nin neyi meşhur?' denildiğinde Kırkpınar güreşleri ve ciğeri akıllara geliyorsa, 'Balıkesir Karesi' denildiğinde de Kurtdereli Güreşleri akla gelmelidir. Güreşlerimizi marka yapacağız. Bu konuda bizler üzerimize düşeni yapıyoruz."

Kırkpınar güreşlerine sürekli başpehlivan gönderdiklerine de değinen Yılmaz, Balıkesir'in güreş sporuyla anılma vaktinin geldiğini vurguladı.

Yılmaz, tanıtımda sıkıntı yaşadıklarını, gelen misafirlere organizasyonu en iyi şekilde aktarmaları gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Balıkesir yöresinin en önemli özelliklerinden bir tanesi yıllarca Kırkpınar'da başpehlivan çıkarması. Bu çıkarılan başpehlivanlar 55 yıl boyunca hep başpehlivan olmuşlar. Bu dönem içerisinde hala güreşlerin olimpiyatları sayılan Kırkpınar'a bizden çok sayıda başpehlivan gitmiş. Kırkpınar'a 66 başpehlivan katıldı, Kurtdereli'ye ise 76 başpehlivan katılacak, aynı zamanda diğer boylarda bin 200 pehlivan güreşecek. Kurtdereli güreşlerini şu anda hak ettiğini yere getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yapılan etkinlikler Türkiye'deki tüm güreşseverlere ulaşmaya çalışıyoruz. Güreşlere yağlı güreş düzenleyen yaklaşık 25 belediyenin başkanları katılacak."

Basın toplantısının ardından belediye başkanı Yılmaz'ın oğlu Bora Yılmaz ile başkan yardımcısı Yasin Sağay'ın oğlu Halil İbrahim Sağay, güreş tuttu.