ERZURUM (AA) - Erzurum'da yarın başlayacak 3. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri kapsamında kortej yürüyüşü düzenlendi.

Narmanlı Camisi önünde başlayan kortej yürüyüşüne Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, atlı cirit kulübü, mehter takımı ve güreş takımı ile vatandaşlar katıldı. Kortej yürüyüşü Havuzbaşı Kent Meydanı'nda sona erdi.

Sekmen ve beraberindekiler daha sonra, güreş müsabakalarının gerçekleştirileceği Olimpiyat Parkı'ndaki Güreş Arena'nın açılışını yaptı.

Belediye başkanı Sekmen, burada yaptığı konuşmada, bir şehrin sadece belediyecilikle değil, kültürel ve sportif faaliyetlerle ileriye taşınacağını söyledi.

3. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri'nde 20'den fazla ülkeden yaklaşık 700 sporcunun mücadele edeceğini belirten Sekmen, "Sporun her dalında bu şehirde uluslararası düzeyde sporcularımız olacak. Erzurum'a ve ülkemize şampiyonluklar, madalyalar getirecek." diye konuştu.

Sekmen, Olimpiyat Parkı'nın 50 dönümün üzerinde bir alan olduğunu ifade ederek, bu alanda tenis, güreş, yüzme gibi sporlar için tesislerin yer alacağını anlattı.

Vali Yardımcısı Ayhan Terzi de Erzurum'un spor ve sporcuya önem verdiğini ifade ederek, "5 bin seyirci kapasiteli büyük bir güreş sahasının açılışını yapıyoruz. Erzurum, karakucak güreşlerinin merkezi olacak." dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri güreşlerin yapılacağı Spor Arenası'nın açılışını yaptı.

3. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri, 21 Ağustos Pazar günü sona erecek.