Den Haag Belediye Meclisi; Amsterdam ve Rotterdam belediyeleri tarafından başlatılan "her şehir sakini adına 1 euro" bağış kampanyasına katılma kararı aldı. Belediye 550 bin euro bağış yapacak.

Geçtiğimiz hafta yaşanan deprem felaketi sonrasında belediyeler tarafından başlatılan "her şehir sakini adına 1 euro" bağış kampanyasında şuana kadar 70’in üzerinde belediye katıldı. Ancak özellikle Türklerin yoğun olarak yaşadığı Den Haag kentinden bu kampanyaya dahil hiçbir açıklamanın yapılmaması hem sosyal medya platformlarında hem de siyasi partiler bazında tepkiye neden oldu.

Salı akşam saatlerinde beklenen cevap geldi ve Den Haag belediyesi kampanyaya 550 bin euro ile katkı sağlayacağını açıkladı.  

Geçtiğimiz hafta Amsterdam ve Rotterdam belediyeleri toplam 1,5 milyon euro bağış yaparken, Den Haag belediyesi kampanyaya katılmayacağını belirtmişti. Bunun üzerinde DENK, Hart voor Den Haag, de Haagse Stadspartij ve ChristenUnie-SGP partileri yoğun tepki verdi.
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Michael Fousert - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.