Bilim dergisi The Lancet'te yayımlanan araştırma sonuçlarında daha önce alkol ile bilinenlerin gerçeği yansıtmadığına dikkat çekiyor.

Alkolün sağlığa zararlı olduğunu ortaya koyan araştırmanın 19 ülkede yüzden fazla üniversiteden elde edilen 600 bin alkol kullanan kişinin sağlık bilgilerinin incelenerek belirlendiği aktarılıyor.

Daha önce yapılan araştırmalarda alkolun kalp ve damar hastalıklarına neden olup olmadığının net olmadığı ancak bu araştırmanın ardından alkol nedeniyle kalp krizi ve yüksek tansiyon gibi risklerin olduğunun kesinleştiği belirtiliyor.

Hollanda'da uzmanlar haftada beş kadehten fazla içilmemesi konusunda bir yönerge belirlemişti. Daha fazla alkol tüketildiğinde her kadehte insan ömründen 30-40 dakikaya mal olduğu bildiriliyor. Diğer Avrupa ülkelerinin Hollanda'ya göre alkole bakış açısının daha yumşak olduğu belirtiliyor.

Hollanda'da uzmanlar çıkan sonuçtan memnun olduklarını ifade ederek, '' alkol kullanmak eğlenceli olabilir, ancak sağlık için alkol tüketilmemesi gerekir. Uluslararası yapılan bu büyük çaplı araştırmanın sonucunun bizi haklı çıkarması bizleri mutlu etti'' dedi.

Araştırmanın ardından uzmanlar '' sağlığınız için alkol tüketmeyin '' uyarısında bulunuyor.