Newcom Research tarafından yapılan araştırmaya göre aile hekimleri aşırı iş yükü nedeniyle yaşanan yoğunluktan dolayı hastalara gereken ilgiyi gösteremiyor. Bu nedenle doktorların hata yapma şansının yüksek olduğu belirtiliyor.

Aile hekimleri birliği LHV araştırmanın sonucuna ilişkin yaptığı açıklamada, son yıllarda doktorların iş yükünün giderek ağırlaştığını ve muayeneleri aceleyle gerçekleştirmek zorunda kaldığına dikkat çekti. LHV, '' Gelinen nokta, dikkat ve ilgi gerektiren bir iş yapan doktorları zor durumda bırakıyor. Aşırı iş yükü doktorları olumsuz etkilemesinden dolayı hata yapma şansını yükseltiyor '' dedi.

Doktorların genelde çalışma saatlerinde işlerini bitiremedikleri ve yoğunluk eğitim faaliyetlerine de katılamadıkları belirtildi. Araştırma, doktorların hem hastalarına yeterli zaman ayırıp ilgi gösteremediklerini hem de gerekli eğitimi alamadıklarını ortaya koyuyor.

Araştırmaya 1600 aile hekiminin katıldığı bildiriliyor. Üç doktordan ikisinin Hollanda'da aile hekimlerinin iş yükünün fazla olduğunu düşünüyor. Yoğunluğun daha çok yoksul mahallelerde olduğu bilgisi paylaşılırken, bu bölgelerde insanların sadece maddi sıkıntı ve özel hayat problemleri dışında sağlık sorunlarının da yüksek seviyede olduğu aktarılıyor.

İş yükünün fazlalaşması aynı zamanda ülkedeki yaşlı nüfusun artması ve aile hekimlerine hastanelerde yapılan küçük çaplı müdahele yetkilerinin verilmesi ile ilgili olduğu belirtildi.

LHV, sağlık sigortası firmaları ile aile hekimlerinin hastalarına daha fazla zaman ayırabilmesi için neler yapılabileceğini görüşeceklerini söyledi.

SONHABER.EU