Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Gurur Polat, doğal yollarla bebek sahibi olamayan gurbetçilere, tedavi konusunda önemli kolaylıklar sağlıyor. Kazandıran için giriş yapın. Tüp bebek tedavisiyle bugüne kadar yüzlerce çiftin çocuk özlemini sona erdiren Dr. Polat, şimdi de yurt dışındaki Türkler’in hasretini bitiriyor. Dr.Polat, yurt dışında yaşayan Türkler’in tüp bebek tedavisinde en büyük sorununun dil ve yüksek maliyetler olduğunu söyleyerek, “Bu nedenlerle yaşadıkları ülkede tüp bebek tedavisi olmak istemeyen çiftler, yıllık izin planlamalarını yaparak Türkiye’ye geliyor. Ankara’daki merkezimize Almanya, Avusturya, Hollanda, Belçika, İngiltere gibi ülkelerden hastalar geliyor. Amerika ve Avustralya’dan da tüp bebek tedavisi için gelen hastalarımız var” diyor.



Hasta Gelmeden Sonuçları Geliyor


Dr. Gurur Polat, yurtdışından gelen çiftlerin izinleri az olduğu için tüp bebek tedavisi planlamasını buna göre yaptıklarını da söylüyor. Dr. Polat, şöyle devam ediyor: “Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk ailelerin genellikle 3 veya 6 hafta izinleri var. Ona göre internet üzerinden yazışarak bayanın adetleri ayarlanıyor. O üç haftalık veya 6 haftalık süreye buradaki tüp bebek tedavileri denk getiriliyor. İzinleri kısıtlı gurbetçilerimiz için böyle bir planlama yapılırken, kendi işinin patronu olan gurbetçilerimiz için zaman sorun olmuyor. Önden tüp bebek tedavisi yapılacak bayan hasta Türkiye’ye geliyor. Hatta yine önceden hastamızla yazışarak hormon, sperm tahlil sonuçlarını istiyoruz. Hastalar o sonuçları internet üzerinden gönderebiliyorlar. Sonuçları değerlendirip, ek tahliller isteyebiliyoruz.”







Maliyetler Bizde Çok Düşük

Bu yazışmalar sonucunda ne yapacaklarını bildiklerini ve hastayı hazır durumda beklediklerini ifade eden Dr. Gurur Polat, “Hatta hastamız yaşadığı ülkede çok pahalı olan ilaçları Türkiye’den yakınları aracıyla temin edebiliyor. Örneğin Almanya’da aile doktorlarına tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçları yazdırmaları biraz zor oluyor. Orada sistem ve bazı işlemler daha uzun bir süreç alıyor. Tüp bebek tedavisi yurtdışında çok yüksek maliyetli. Bizde son derece makul, Avrupa ülkelerinin altında fiyatlar. Bütün bu nedenlerle son zamanlarda tüp bebek konusunda çok tercih ediliyoruz. Bir de yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın dil ve kültür konusunda yaşadığı sıkıntılar var. Ne yazık ki bazı yurttaşlarımız yaşadıkları ülkenin dilini hala tam olarak öğrenmemişler veya öğrenememişler. O nedenle doktorla aralarında bir kopukluk oluyor. Bazı şeyler yanlış gidebiliyor, ilaç uygulamalarında yanlışlıklar olabiliyor. Bize geldikleri zaman bu sorunların hiçbirisi ile karşılaşmıyorlar” diye konuşuyor.



Ayrıntılı bilgi www.drgururpolat.com adresinden alınabilir.