HOLLANDA

Rutte, NATO liderliği için Erdoğan’ın desteğini aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’ye giden Rutte NATO Genel Sekreterliği için destek sözünü aldı.

Abone Ol

Türkiye, yeni NATO Genel Sekreterlik görevi için Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin adaylığına destek vereceğini açıkladı. Yapılan açıklamada örgütün diğer üyelerinin bu destekle ilgili bilgilendirildiği belirtildi. 

Rutte'nin geçen hafta NATO Genel Sekreterliği için destek talep etmek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la İstanbul'da görüşmesinin ardından Türkiye, NATO üyelerine bugün Rutte'yi destekleyeceğini aktardı.

Mark Rutte, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’ye gitmişti. Bu görüşmenin ardından Erdoğan herhangi bir taahhütte bulunmadı sadece NATO liderliği için yürüttüğü kampanyada Rutte’ye başarılar diledi. Pazartesi günü Ankara’dan yapılan resmi açıklama ile bu desteğin verildiği teyit edilmiş oldu.

Rutte şimdiden NATO'nun 32 üye ülkesinden 28'inin desteğini aldı. Asıl destek NATO içerisinde açık ara en fazla etkiye sahip olan ABD’den geldi.

Rutte’nın NATO Genel Sekreterliği konumuna gelebilmesi için Slovakya, Romanya ve Macaristan’ın da onay vermesi gerekiyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol