Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, 8 Mart’ta, hükümetin belirleyeceği bazı ürün ve ham maddelerin ihracatının yasaklanması talimatını vermesinin üzerine hükümet listeyi hazırladı.

Hükümetin yazılı olarak yaptığı açıklamada, teknoloji, telekomünikasyon, tıp, otomotiv, tarım ve elektrik alanlarında, 200’den fazla ürünün ihracatının 2022’nin sonuna kadar geçici olarak yasaklandığı bildirildi.

Rus haber ajansı Sputnik’in konuya ilişkin haberinde, Rusya Bakanlar Kurulu basın dairesinden yapılan açıklamada, “Listede teknolojik, telekomünikasyon, tıbbi ekipmanlar, trafik araçları, tarım makineleri, elektrikli cihazlar, ayrıca vagonlar ve lokomotifler, konteynerler, türbinler, metal ve taş işleme tezgahları, monitörler, projektörler, konsol ve paneller dahil olmak üzere toplam 200’den fazla ürün yer alıyor. Bu önlem, Rusya pazarında istikrarı sağlamak için gerekli.” ifadelerine yer verildiği belirtildi.

Yasak Avrasya Ekonomik Birliği dışında kalan tüm ülkeleri kapsıyor
İhracat yasağının Avrasya Ekonomik Birliği ülkeleri dışında kalan tüm ülkeleri kapsadığı bilgisine yer verilen açıklamada, Rusya’ya “dostane olmayan” adımlar atılan ülkelere kereste ihracatının da geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

Bu yasaklardan etkilenen şirketlerden biri de otomobil üreticisi Stellantis. Bu şirket Rusya'da Peugeot, Citroën, Opel, Jeep ve Fiat markalarının üretimini ve satışını yapmaktaydı. Savaştan önce, Stellantis Rus yapımı arabaları ihraç etmeyi planlıyordu.

Kremlin, gaz ve petrol ihracatına ilişkin tedbirler hakkında hiçbir açıklama yapmadı. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın