Purmerend Belediye Meclisi, perşembe akşamı bıçak ve diğer delici ve kesici aletlerin taşınması yasağına oy birliğiyle onay verdi. Yasak, Belediye resmi gazetesinde yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek. 

Noord Holland eyaletinde bulunan Purmerend belediyesinde son zamanlarda gençler arasında yaşanan ve bıçakların kullanıldığı birkaç olay sonrasında böyle bir yasak kararı alındı. En son olay geçtiğimiz hafta Cuma günü yaşandı. On beş yaşındaki bir genç, on yedi yaşındaki bir genci bıçaklama olayına karıştığı için tutuklandı.

Belediyenin aldığı karara göre, şehir genelinde geçerli olmak üzere bıçak, çakı ve mutfak bıçağı gibi kesici ve delici aletlerin taşınması yasaklandı.

Belediye başkanı Ellen van Selm, yasağın uygulanacağı alanları belirleyebilir, ancak ilk aşamada yasak tüm belediye için geçerli olacak. Yaşanan olayların belediye içerisinde farklı noktalarda gerçekleştiğini belirten Belediye Başkanı “çocukların kendilerini savunmak ya da etkilemek için bıçak taşımasının normal olmadığını” belirtti. Bu nedenle yasağın tüm şehirde geçerli olacağını ifade etti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş