Genk Belediyesi spor, bayındırlık, çevre koruma ve fen işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Çağlar, 2012 yılı seçim kampanyasında usulsüz harcama yaptığı iddiasıyla mahkemeye çağrılması üzerine görevinden geçici olarak ayrıldığını açıkladı.

Uzun zamandır Flaman Hristiyan Demokrat CD&V çatısı altında siyaset yapan Ali Çağlar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla hakkındaki iddiaların daha sağlıklı şekilde yürümesi ve davaya daha iyi hazırlanmak üzere böyle bir karar aldığını, bu süreçte meclis üyeliği ve belediye başkan yardımcılığı maaşlarını almayacağını da belirtti.

Görevinden ayrılan Belediye Başkan YArdımcısı Ali Çağlar, “16 Mart Cuma günü federal savcılıktan 19 Nisan’da Limburg’da bulunan Tongeren mahkemesine çıkmam için doğrudan çağrı belgesi aldım.

Dava 2012 yılında seçim kampanyamın beyannamesiyle ilgilidir. Bunun için 2016 ve 2017 yıllarında iki kez ifadem alındı. Ancak, o dönemde bu dava sonuçsuz kaldı. Bu yüzden en son aldığım çağrı belgesi beni çok şaşırttı. Federal savcılık tarafından gönderilen çağrı belgesinde hakkımda açılan 2 dava kaydedilmiș.” ifadelerini kullandı.

Birinci davadanın, 2012 seçim kampanyasının beyannamesinde, 2012 belediye seçimlerine ait bir faturanın eksik olduḡu tespitine varıldığını ve söz konusu faturanın, seçimlerle ilgili belirli masrafların gizli kalmasına sebebiyet verdiğini dile getiren Ali Çağlar, ikinci davanın ise, “Benim Infrax Limburg’un bir bölümü olan Interaqua’nın müdürü olarak, Hollanda inşaat grubunun servislerini Infrax’a önermek amacıyla birkaç kişinin arasında geçen bir toplantı da bulunduḡumla ilgilidir.” diyerek özetledi.

Hakkında yapılan suçlamaları reddettiğini de ifade eden Ali Çağlar, “Bu suçlamalar șahsıma ve aileme çok ağır geldiḡinden, bu süreç içinde avukatım ile birlikte sakin bir şekilde davama hazırlanmak istiyorum. Siyasi bütünlüğümün sorgulanmasını istemiyorum ve bu yüzden geçici olarak görevimden uzak kalacaḡım. Bu süreç içinde belediye başkan yardımcısı makamımı aktif olarak kullanmam uygun değildir. Bu nedenle belediye başkan yardımcısı olarak, belediye kararnamesinin 50. maddesinin 2. fıkrasına dayanarak herșey açıklığa kavuşana kadar geçici olarak görevimin bașında bulunmayacağımı duyurmak istiyorum.” diye ekledi.

Cafer Yıldırımer/Yenivatan.be