Zeewolde Belediye meclisinde yapılacak olası mülteci kampı görüşmelerine Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders ve Denk Partisi kurucularından Tunahan Kuzu da katılacak.

Bu hafta pazartesi günü Zeewolde Belediye Meclis toplantısına katılmak için başvuru yapan Geert Wilders, belediyeden onay almıştı. Wilders “Zeewolde Hollanda’ya akın eden mültecilerin sembol yeri haline geldi ben de bundan rahatsızlık duyan vatandaşın sesi olacağım” açıklamasında bulunmuştu.

Bu gelişmenin ardından Zeewolde belediyesine meclis görüşmelerinde yer almak için başvuru yapan Tunahan Kuzu, “şuanda Den Haag siyasetinden tek yanlı bir ses yükseliyor imajı yaratılacak. Bu hiçbir şekilde olmamalı. Wilders karşıtı ses için Zeewolde’ya gideceğim” dedi. Zeewolde belediye sözcüsü Tunahan Kuzu’nun görüşmede yer almasına izin verildiğini açıkladı.

Hollanda’ya gelen mültecilerin sayısının artması yeni bir mülteci kampını da gündeme getirdi. Bu anlamda hükümet Zeewolde’nın yeni mülteci kampı için uygun bir alan olduğunu belirtiyor. Ancak PVV değil Zeewolde, Hollanda’nın hiçbir bölgesinde yeni bir mülteci kampının yapılmasını istemiyor.