Perşembe akşamı yayınlanan RTL Late Night programına konuk olan Başbakan Mark Rutte, Cumhuriyetçilerin adayı Mark Trump’ın Müslümanlar ile ilgili sözlerini değerlendirdi.

Bu hafta içinde bir açıklama y6apan Cumhuriyetçilerin Başkan adayı Donald Trump, Müslümanların şiddetinden korktuğunu ifade ederken, bu kişilerin Birleşik Devletlere girişinin engellenmesi gerektiğine vurgu yapmıştı. Trump geçtiğimiz günlerde California’da Müslüman bir çiftin şiddet saçması ve ellerindeki silahlarla 14 kişiyi öldürmesi üzerine bu konuşmayı gerçekleştirdi.

Trump’ın sözlerinin saçmalık olduğunu belirten Başbakan Rutte, Bir kişiyi, bir gruba inanıyor veya bir dine mensup diye ayıramazsın. İnsanlar yaptıkları ve sunduğu katkılarla zaten özeldir. Ve herkes istediğine inanma hakkına sahiptir”dedi.

Amerikalı seçmenlerin Trump’u Obamanın yerinde oturacak kişi olarak seçmeyeceğini düşündüğünü belirten Rutte, “Bu kişiyi orada görmek için seçebileceklerini tahmin edemiyorum. Eğer seçilirse, kendisi ile ortak çalışmaya çalışacağız” dedi.

© SONHABER.EU